Kuzu Budu Dolması

Kuzu Budu Dolması

Tarif

Nane, ançüez, ekmek, sarımsak ve kapari

Bu, kuzu budunu çeşnilendirmenin ve tadını çıkarmanın harika bir yoludur.  Resimlerde ikisini eski usul ateşte pişirdiğimi göreceksiniz ve tabii böyle yapabilirseniz yapın ama ben bu tarifi standart fırında pişirmek üzere yazdım. Kasabınızdan güzel bir yerel kuzu alın ve kemiklerini de temizletin.

Fırını önden 200°C'ye ısıtın. Ekmeği 2 cm'lik iri parçalara ayırın ve bir mutfak robotuna koyun. Ardından Prosecco'yu üzerine dökün, 1 yemek kaşığı yağ gezdirin, limonun kabuğunu ince ince rendeleyin ve sonra suyunu sıkın. Deniz tuzu ve karabiber ile bol bol çeşnilendirin. Karışımı 10 dakika bekletin. Sarımsakları soyun ve biberle birlikte kabaca doğrayın, nane yaprakları, ançüez ve kapari ile birlikte robota ekleyin. Robotu çalıştırın, ardından tadına bakın ve gerekirse çeşnilendirin.

Kuzu budunu derisi aşağı gelecek şekilde bir tahtaya koyun. Bir tutam tuz ve karabiberle her tarafına masaj yapın, ardından dolguyu eşit bir tabaka olacak şekilde kaşıklayın. İç harcın içeride kalması için but etini sarın. Dolgunun sağlam kalması için düzenli aralıklarla altı tur iple bağlayın. Suları toplamak için altına bir tepsi ile doğrudan fırının ızgarasına yerleştirin. 1 saat 10 dakika ya da ortası kızarıp pembe olup, derisi altın rengi olana kadar pişirin (kuzularınızın iyi pişmiş olmasını tercih ederseniz, 10-15 dakika daha uzun pişirin). 5 dakika dinlendirin, damlama tepsisini orta ateşte biraz su ile karıştırarak güzel yapışkan parçaları almak için karıştırın. Kuzuyu dilimleyin ve tepsideki suları üzerine kaşıkla gezdirin. Kızarmış patates ve mevsim sebzeleri ile servis edebilirsiniz. Ben sandviç olarak yemeye de bayılırım.                                               

KALORİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

292kcal

14.4g

4.7g

30.2g

10g

0.6g

1.2g

0.4g

                                              

Malzemeler

  • 150 gr bayat rustik ekmek
  • 50 ml Prosecco
  • zeytinyağı
  • 1 limon
  • 4 diş sarımsak
  • 1 kuru kırmızı biber
  • 1 demet taze nane (30 gr)
  • 4 x yağda ançüez filetosu
  • 1 yemek kaşığı salamura bebek kapari
  • 1 keserek açılmış büyük kuzu budu, incik kemiği içinde kalacak şekilde temizlenmiş (2,5 kg)

Benzer Tarifler