Tarif

Kuzu butlarını hazırlanmış olarak almadıysanız yağlarını ayırıp büyük parçalara kesin.

Tencereyi ocağa koyup iyice ısıtın.

Soğanların kabuklarını ayıklayın ve dört parçaya bölün.

Isınan tencereye etleri dizip sıcak tavada mühürleyin. Her iki yüzünün de mühürlenmesi için bir maşa yardımıyla etleri çevirin.

Etler mühürlenince üzerine zeytinyağı gezdirin ve doğranan soğanları ilave edin.  Etin suyunu bırakması için pişmeye bırakın.

Arapsaçının yeşil otsu kısmını saplarından ayırın. Sapları atmayın.

Unu kaseye koyun, üzerine limonun suyunu sıkın ve bir kaşık yardımıyla limon suyunu una yedirerek macun haline getirin. Limon suyu macun için yeterli gelmezse içine az bir miktar et suyu ilave edebilirsiniz.

Suyunu salıp çeken etleri bir kez karıştırın, tuzunu ayarlayın ve üzerine ayıklanmış arapsaçlarının yarısını yerleştirin. Et suyunu da üzerlerine ekleyin. Kapağını kapatıp 5 dakika kadar pişmeye bırakın.

5 dakikanın sonunda tencereye arapsaçı saplarını da ekleyip un-limon karışımını dökün ve yemeğin suyuna karışması için iyice karıştırın.

Üzerlerine kalan arapsaçının da yarısını ilave edin ve tencerenin kapağını kapatıp ağır ateşte 40-45 dakika pişirin.

Piştikten sonra tencerenin kapağını açın ve içine kalan arapsaçını ekleyip tencerenin kapağını kapatın. 10 saniye kadar tencerenin buharıyla arapsaçını hafif yumuşatın.

Diri arapsaçını servis tabağına alın, yanına pişmiş kuzu etli arapsaçını koyun ve üzerine suyundan gezdirin. Tarçın serpiştirip servis edin.

Malzemeler

  • 1 kilogram büyük parçalar halinde kesilmiş
  • kemiksiz ve yağsız kuzu but
  • 2 adet soğan
  • 1 demet arapsaçı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet limonun suyu
  • 3 su bardağı et suyu
  • 1 tutam tarçın
  • 1 tutam tuz
  • 1 ölçü zeytinyağı

Benzer Tarifler