İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kuzu Etli Keşkek

Oylama 5/5
Bütün kuzu etini parçalara kesin. Ocağınızın altını yakın ve tavayı koyup iyice ısınmasını bekleyin. Kuzu etlerini ısınan tavaya yerleştirin. Çevirerek etleri kızartın. İçine 1 gece önceden ıslatılmış buğdayı etlerin üzerine dökün ve etle beraber karıştırarak kavurun. Üzerine buğdayın üzerini örtecek kadar kaynar su dökün. Kaynamaya bırakın. Fokurdamaya başlayınca altını kısın ve kapağını kapatın. Yaklaşık 1 saat, etler dağılana kadar kaynatın.

Etler ve buğday kıvama gelince, etleri bir tabağa alın ve ılımaya bırakın. Eğer tencerenin dibindeki suyu çok azalmış bulursanız, azar azar sıcak su ilave edebilirsiniz. Buğdayı dövmek için suya ihtiyacınız olacaktır. Ahşap bir kaşık yardımıyla tencerenin dibini kazıyarak keşkeği (buğdayı) karıştırın.

Buğdayı kaşığınız ve tencere arasında sıkıştırarak ezin. Bu aşamada eğer karışım kurursa sıcak su ilave edin. Ilıyan etleri (isteğe göre yağlarından arındırarak) küçük parçalara bölün (didikleyin). Etleri dövdüğünüz buğdayın içine katın ve buğday akışkan hamur, et ise yokmuş kıvamına gelene kadar ezerek dövme işlemine devam edin. 1 gece önceden ıslanmış ve haşlanmış nohudu keşkeğin içine ilave edin. Kimyonunu ve tuzunu ekleyin. Karıştırın. Tencerenin kapağını kapatın ve keşkeği bir kenara alın.

Kuyruk yağının sertçe kısımlarını dilimleyin ve küçük küplere kesin. Tereyağını tavaya koyup eritin. İçine kuyruk yağını ilave edin. Beyaz olan kuyruk yağı iyice şeffaflaştığı zaman pişmiş demektir. Salçayı kuyruk yağıyla kolayca karışması için bir kapta az miktarda su ile açın ve kuyruk yağına ilave edin. Karıştırın.
İçine biraz pul biber katın. Karıştırıp altını kapatın. Servis ederken keşkeği tabağa koyun, üzerine hazırladığınız salçalı yağdan gezdirin. Sıcak servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Maksut Aşkar