Tarif

Bir tavada kuzu inciklerini bütün yüzleri kahverengileşecek şekilde pişirin. Soğanları, havuçları ve kereviz sapını küçük küpler hâlinde doğrayın. Sarımsağı da ince ince doğrayın ve üzerine biraz tuz serpin. Havuç, kereviz ve soğanları geniş bir tavada yumuşayana kadar soteleyin. Sarımsağı da ekleyin ve kısık ateşte yavaşça pişirmeye devam edin. Sonra domates püresini ekleyin. Birkaç dakika daha yavaş yavaş pişirin.

Demi glace sosu, et sularını, kırmızı şarabı, baharatları ve şekeri ekleyin. Kaynamaya başlayınca kuzu incikleri içine katın. Orta ateşte, üç-dört saat et, yumuşayıp kemiklerinden kolay ayrılır hâle gelene kadar pişirin.

Suyunu süzün ve temiz bir tencereye aktarın. Lezzetlerin yoğunlaşması için tekrar kaynatın. İnciklerin derilerini çıkartın, istiyorsanız etleri de ayırabilirsiniz. Kuzu incikleri tuzlayın, sos, patates ve yer elmesı püresiyle beraber servis edin.

Malzemeler

  • 5 adet kuzu incik
  • 1 ölçü yağ
  • 1.5 adet soğan
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı domates püresi
  • 600 mililitre sığır eti suyu
  • 500 mililitre dana eti suyu
  • 200 mililitre demi glace sos
  • 800 mililitre kırmızı şarap
  • 1 miktar dağ kekiği dalları
  • 1 miktar maydanoz dalları
  • 2 adet defne yaprağı
  • 4 adet yenibahar tanesi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler