Tarif

Tencereye incikleri içine alacak kadar su koyun ve kaynatın. İçine defne yaprağı, tuz, karabiber, taze kekik ve limonu koyun.

Kuzu incikleri bu suda etleri yumuşayana kadar haşlayın. İncikler haşlanınca sudan alın, suyu da süzüp sos yaparken kullanmak üzere saklayın.

Taze patatesleri orta boy küplere kesin ve içi su dolu bir kapta kararmamaları için kullanana dek bekletin.

İnciklerin etlerini kemiklerinden ayırın. 

Biberiye yapraklarını, taze fesleğen yapraklarını ve maydanoz yapraklarını beraberce incecik kıyın.

Taze kekiği de incecik kıyıp fesleğenlere ilave edin.

İki ayrı tavayı ateşe koyup ısıtın. Her iki tavaya da zeytinyağı dökün. (Tercihen incikleri pişireceğiniz tavaya riviera, patatesleri pişireceğiniz tavaya sızma zeytinyağı koyabilirsiniz.)

Patatesleri sıcak tavaya koyup karıştırarak soteleyin.

Soğanı küp küp doğrayın ve patateslerin içine ilave edin.

Diğer tavaya da kuzu incikleri koyun, içine kuzu incikleri haşladığınız sudan ½ su bardağı kadar ilave edin ve eti suyu çekip hafif karamelize olana dek pişirin.

Sosu hazırlamak için küçük bir tencereye 2 su bardağı incik haşlama suyundan koyun ve önce yüksek ateşte suyu ½ çay bardağı seviyesine gelene kadar çektirin. Daha sonra kısık ateşe alın ve 2-3 yemek kaşığı kadar kalana dek çektirme işlemini sürdürün.

Çektirilen suyun içine domates salçası koyup karıştırın, sosu kısa süre daha ateşte tutun ve ocaktan alın. İçine küçük bir parça (1 tatlı kaşığı kadar) tereyağı ekleyin ve karıştırarak eritin. Böylece sos daha koyu bir kıvam alacaktır.

Patateslerin içine 1 yemek kaşığı tereyağı ekleyin ve karıştırarak eritin.

Patatesleri ateşten almadan önce içine ince kıyılmış taze otları ekleyin ve iyice karıştırıp altını kapatın. 

Patatesleri servis tabağına alın. Yanına incik etlerini yerleştirin. Salçalı sostan üzerine gezdirin. Tuz, karabiber serpiştirin. Servis edin.

Malzemeler

  • 3 adet kuzu incik
  • 2 adet defne yaprağı
  • 4 dal taze kekik
  • 1 yarım limon
  • 1 ölçü su
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Patates için:

  • 4 adet patates
  • 3 dal biberiye
  • 5 yaprak taze fesleğen
  • 4 dal maydanoz yaprağı
  • 3 dal taze kekik
  • 1 yarım soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Sos için:

  • 2 su bardağı inciğin haşlama suyu
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı

Benzer Tarifler