Kuzu İncikli Ayva Yemeği

Kuzu İncikli Ayva Yemeği
Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Cuma 5 Haziran saat 21:55 | Cumartesi 6 Haziran saat 11:00

Tarif

Döküm tavayı ısıtın, yağlı tohumlardan kişniş, rezene ve kimyon, defne yaprağı ve ayva yaprağını çıtlatarak tavaya ekleyin.

Çıt çıt sesleri gelene ve dumanlama yapana kadar aromalarını çıkartın.

Havana alarak ezin.

 

Kaptaki inciklerin üzerine zeytinyağ sürün ve üzerine havanda ezilen baharatlar ile marine edin. Hemen pişirecekseniz tuz da koyabilirsiniz.

Baharatları ete yedirin.

 

Tajin tencereyi ocağa alın ve ısıtın.

Zeytinyağı ekleyin ve arpacık soğanları ilave edin. Tuz ekleyin.

Biraz soteledikten sonra kenara alın.

Aynı şekilde incikler tajine alarak mühürleme işlemi yapın ve kenara alın.

Tajinde kalan yağın üzerine 2-3 adet dilimlenmiş ayvalardan ekleyin ve birkaç adet sotelenen arpacık soğan ekleyerek karıştırın.

Üzerine kuş üzümü ekleyip su dökerek tencerenin dibini kazıyın.

Üzerine sadeyağ ekleyin.

Tam ortaya taze kişniş ekleyin ve etrafına incikleri dik duracak şekilde yerleştirin.

 

150 derece fırında 2 saat kadar veya ocakta orta kısık ateşte incikler yumuşayıncaya kadar pişirin.

 

Et piştikten sonra, içerisine geri kalan ayvaları ekleyin.

Ayvaların üzerine tajinin içerisindeki sostan gezdirerek geri kalan sotelenen arpacık soğanları ekleyin.

Ayvaların pişme süresi kadar ocakta bırakın , ardından servise hazırdır.

Malzemeler

Ayva

Kuzu incik

Arpacık soğan (20-25 adet kadar)

Rezene tohumu

Kişniş tohumu

Kimyon tohumu

3 adet defne yaprağı

2 adet ayva yaprağı

Taze kişniş

Kuş üzümü

Benzer Tarifler