Hazırlanış

Kuzu dolgusu:
Bir tencerede biraz yağ kızdırın ve inciğin iki tarafını da kahveleşene kadar kızartın. Soğanları ve sarımsağı soyup ince ince doğrayın. Bunları ve biberiyeyi inciğe ekleyin ve çok kısa kızartın.

Havuç ve pırasayı doğrayın, tencereye koyun ve 5 dakika boyunca pişirin. Şarap ve tavuk suyuyla sulandırın. İncil kısık ateşte pişsin ve etleri çıkarın. Sebze dolgusu:
Patatesleri soyup eşit parçalara bölün. Patatesleri tuzlu suda biraz yumuşayana kadar haşlayın ve süzün.
Kabak ve havuçları küp küp doğrayın. Bir tavada yağ kızdığın ve 5 dakika kadar sebzeleri kızartın, tuz ve karabiberle çeşnilendirin.

Domatesleri küp küp kesin. Hamur:
Fırınınızı 180 dereceye ısıtın.
Hamur malzemelerini karıştırın ve 1 saat boyunca hamuru dolapta dinlendirin. Turta kabını ağır ateşte pişmiş kuzu eti, havuç ve kabakla doldurun ve en üstüne de domatesleri yayın.
Kekin üstünü kapatmak için hamu

Malzemeler

Kuzu eti dolgusu için

  • 1 miktar zeytinyağı
  • 2 adet kuzu incik
  • 2 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 dal biberiye
  • 1 adet havuç
  • 1 adet pırasa
  • 300 mililitre kırmızı şarap
  • 500 mililitre tavuk suyu

Sebze dolgusu için

  • 7 adet küçük patates
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar kabak
  • 1 adet havuç
  • 1 miktar zeytinyağı
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber
  • 2 adet domates

Hamur için

  • 285 gram un
  • 140 gram tereyağı
  • 130 gram krem peynir
  • 5 tatlı kaşığı soğuk su
  • 1 1
  • 5 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam tuz

Benzer Tarifler