Tarif

Fırını önceden 170 derecede ısıtın.

Yoğurdu kimyon, kırmızı pul biber, kavrulmuş kimyon tohumları, kurutulmuş yabani mercanköşk ve sarımsakla beraber karıştırın. Kuzu kaburgayı marinat karışımın içine yerleştirin. Kemikleri yoğurt karışımının dışında bırakmaya özen gösterin. Eti yoğurdun içinde bir gün boyunca, arada diğer tarafını da çevirerek marine edin.

Eti pişirmeden iki saat önce buzdolabından çıkarın ki oda sıcaklığına gelsin. Oda sıcaklığında olması, etin her tarafının eşit pişmesini sağlayacak.

Yoğurdu kuzu kaburganın üstünden bıçakla kazıyıp sıyırarak arındırın. Ardından eti güzelce çeşnileyin.

Zeytinyağını sote tavasında orta ateşte ısıtın. Etin iki tarafını da yavaşça kızartın, her tarafını yaklaşık iki dakika boyunca. Sonra etli kısmı yukarıya gelecek şekilde, ısıya dayanıklı fırın kabının içine oturtun.

170 derecede yaklaşık altı dakika pişmesi için fırına verin. Sonra diğer tarafını çevirip etin orta-az pişmiş olması için altı dakika daha pişirin. Kesmeden önce on dakika bekletin. Dilimledikten sonra pilavla servis edin.

Malzemeler

  • 1 adet 6 kemikli kuzu kaburga (temizlenmiş ve yağı alınmış)
  • 250 gram yoğurt
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 yarım çay kaşığı kavrulmuş kimyon tohumu
  • 1 yemek kaşığı kurutulmuş yabani mercanköşk
  • 2 diş ince kıyılmış sarımsak
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber
  • 50 mililitre zeytinyağı

Benzer Tarifler