Kuzu Kebap

Kuzu Kebap

Tarif

Marine süresi: 3 saat veya gece aşırı

 

Kaju ezmesi yapmak için kajuları bir tencereye koyun ve üstlerini suyla kaplayarak yüksek ateşte pişirin. Yumuşayana kadar kaynatın, süzün, ardından mutfak robotunda karıştırın veya dövün ve ezme haline getirin.

 

Zencefil ve sarımsak ezmesi yapmak için, zencefil ve sarımsağı karıştırın veya bir havanda dövün ve pürüzsüz bir ezme haline getirin.

Kırmızı soğan ezmesi için, doğranmış soğan ve zeytinyağını bir tencerede karıştırın ve soğan tatlı ve karamelize olana kadar 15 dakika kısık ateşte pişirin. Mutfak robotundan geçirerek pürüzsüz bir ezme haline getirin.

 

Tüm ezmeler hazır olduktan sonra, kuzu ve safranı her üç ezmeden 1’er çorba kaşığı ekleyerek bir araya getirin. İyice karıştırın.

Baharat karışımını hazırlamak için, baharatları ve nohut ununu bir havanda öğütün veya bir karıştırıcıda karıştırın.

Baharat karışımını kuzu karışımıyla birleştirin ve ellerinizi kullanarak iyice karıştırın. Üzerini örtün ve en az birkaç saat veya mümkünse gece aşırı buzdolabında bekletin.

Eti, metal tandır şişlerine geçirerek kebap haline getirin - şiş başına üç parça.

Tandırda 350 ° C'de 4 dakika boyunca, dış tarafı karamelize olana ve dokunulduğunda esnek hissedeline kadar pişirin.

Servis için bir marul yaprağı seçin, bir kaşık tabule salatasından ve kebaplardan birini ekleyin. Son olarak naneli yoğurdu  üzerine gezdirin.

Hemen servis yapın.

 

Notlar

Fırın sıcaklıkları geleneksel fırınlar içindir; fanlı kullanıyorsanız, sıcaklığı 20˚C azaltın. | Avustralya yemek kaşığı ve bardak ölçüleri kullanıyoruz: 1 çay kaşığı 5 ml'ye eşittir; 1 yemek kaşığı 20 ml'ye eşittir; 1 fincan 250 ml'ye eşittir. | Tüm otlar tazedir (aksi belirtilmedikçe) ve bardaklar hafifçe doldurulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm sebzeler orta büyüklükte ve soyulmuştur. | Aksi belirtilmedikçe tüm yumurtalar 55-60 gr'dır.

Bir tandırınız yoksa Adam, karışımı cevapi köftesi büyüklüğünde sosislere dönüştürmenizi ve kömürlü barbeküde pişirmenizi öneriyor. Pişene kadar sık sık çevirin (sosislerinizin boyutuna ve ateşin sıcaklığına bağlı olarak yaklaşık 5-10 dakika). Tandırda pişirme işleminin her taraftan gelen yoğun ısı ve içeriden pişirmeye yardımcı olan metal şiş tarafından desteklendiğini unutmayın.

 

 

Malzemeler

Kaju ezmesi

  • 75 g (½ bardak) çiğ kaju

 

Zencefil ve sarımsak ezmesi

  • 3 tk zencefil, ince rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak

 

Kırmızı soğan ezmesi

  • 1 kırmızı soğan, ince doğranmış
  • 1 yk zeytinyağı

 

Kuzu Karışımı

  • 1 kg ince doğranmış (çekilmiş) kuzu, kol ve omuz
  • büyük bir çimdik safran
  • 1 yk kaju ezmesi
  • 1 yk zencefil ve sarımsak ezmesi
  • 1 yk kırmızı soğan ezmesi

 

Baharat Karışımı

  • 1 yk beyaz çörek otu, toz halinde çekilmiş
  • 2 kakule
  • ¼ tk acı biber
  • ½ tk taze beyaz biber
  • 4 karanfil
  • ¼ tk çekilmiş muskat
  • 1 yk nohut unu

 

Servis için

  • 12 bebek marul yaprağı
  • Hint tabule salatası
  • Naneli yoğurt

Benzer Tarifler