İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Kuzu Şiş

Oylama 0/5
Soğanları ve sarımsakları soyup doğrayın. Biberi uzunlamasına ikiye kesin, tohumlarını temizleyip küçük küçük doğrayın. Kişnişi ve iki sap nanenin yapraklarını ince ince doğrayın. Fıstıkları ufalayın. İki çeşit kıymayı da bir kaseye koyun. Bir soğan, yumurta, sarımsak, karabiber, nane, kişniş, tarçın, kimyon, Antep fıstığı ve tuz ekleyip hepsini karıştırın. Kıymayı şişe tutturun. Bir yandan domatesli pilavı hazırlayın. Domatesleri dörde bölüp robotta çekin. 650 mililitre kadar su ekleyin. Kalan soğanı biraz zeytinyağında kavurup pirinci ekleyin, az bir süre daha kavurun. Çekilmiş domatesi, tavuk bulyonu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyin. Pirinçler yaklaşık 20 dakika boyunca kaynasın. Dökme demir tavayı ısıtın. Köftelerin üstüne zeytinyağı gezdirin, kızarana kadar ızgarada tutun. Köfteleri domates pilavı, yoğurt, limon dilimleri ve naneyle servis edin.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen