Tarif

Soğanları ve sarımsakları soyup doğrayın. Biberi uzunlamasına ikiye kesin, tohumlarını temizleyip küçük küçük doğrayın. Kişnişi ve iki sap nanenin yapraklarını ince ince doğrayın. Fıstıkları ufalayın. İki çeşit kıymayı da bir kaseye koyun. Bir soğan, yumurta, sarımsak, karabiber, nane, kişniş, tarçın, kimyon, Antep fıstığı ve tuz ekleyip hepsini karıştırın. Kıymayı şişe tutturun. Bir yandan domatesli pilavı hazırlayın. Domatesleri dörde bölüp robotta çekin. 650 mililitre kadar su ekleyin. Kalan soğanı biraz zeytinyağında kavurup pirinci ekleyin, az bir süre daha kavurun. Çekilmiş domatesi, tavuk bulyonu, tuz, karabiber ve şekeri ekleyin. Pirinçler yaklaşık 20 dakika boyunca kaynasın. Dökme demir tavayı ısıtın. Köftelerin üstüne zeytinyağı gezdirin, kızarana kadar ızgarada tutun. Köfteleri domates pilavı, yoğurt, limon dilimleri ve naneyle servis edin.

Malzemeler

Köfte için:

  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet tarhana biberi
  • 3 sap taze nane
  • 1 yarım demet kişniş
  • 90 gram tuzsuz Antep fıstığı içi
  • 350 gram kuzu kıyması
  • 350 gram dana kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 2 tatlı kaşığı kimyon

Pilav için:

  • 300 gram pirinç
  • 500 gram domates
  • 1 adet soğan
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler