Tarif

Bostan patlıcanı ocağın üstüne koyup çevirerek közleyin.

İki ayrı tavayı ateşe koyup içlerine biraz zeytinyağı döküp birine esmer diğerine de beyaz lavaşı yerleştirin ve lavaşları elinizle tavanın içinde hafifçe döndürerek yağlanmalarını sağlayın. Orta ateşte lavaşları çevirerek ısıtın.

Sosu hazırlamak için küçük bir sos tenceresinin içine biraz zeytinyağı dökün.

2 adet domatesin çekirdeklerini çıkartıp daha sonra kullanmak için ayırın. Kalan etli kısımlarını ince şeritler halinde doğrayıp sos tenceresinin içine atın.

3 diş sarımsağın kabuklarını soyun ve kabaca doğrayıp pişmekte olan domateslerin içine ekleyin.

1 adet soğanın da kabuklarını soyup küçük küplere kesin ve sosa ilave edip altını kısarak içindeki tüm malzemeler iyice yumuşayıncaya dek sosu pişirmeyi sürdürün. Tuz, karabiber de ekleyin.

1 diş sarımsağı ortadan ikiye kesip lavaşların üzerine lezzetini bırakması için sürün.

Füme tavuktan 4-5 dilim kesin ve bu dilimleri ince şeritler halinde doğrayın.

Füme etleri büyükçe parçalara kesin. Füme hindiye de aynı işlemi uygulayın.

Közlenen patlıcanın kabuklarını soyup küp küp doğrayın.

Her iki lavaşın üzerine pişen domatesli sostan koyup kaşık yardımıyla yayın.

Etli pizzayı hazırlamak için esmer lavaşın üzerine köz patlıcandan koyup yayın, füme etleri yerleştirip fesleğenleri serpiştirin. Üzerlerine de üstlerini örtecek kadar Kars gravyeri ve çedar peyniri rendeleyin.

½ domatesin çekirdeklerini çıkartıp daha sonra kullanmak için ayırın ve etli kısmını şeritler halinde kesip pizzanın üzerine yerleştirin. Hazır olan pizzayı fırın tepsisine aktarın.

Tavuklu/hindili pizzayı hazırlamak için domatesli sos sürülmüş beyaz lavaşın üstüne isli çerkez peynirinden rendeleyin. Üstüne füme tavuk ve hindiyi yerleştirin.

Kapya biberin çekirdeklerini çıkartıp ince ince dilimleyin ve pizzaya koyun.

Çörek otlu sepet peynirinden ince üçgen dilimler kesin ve bu dilimleri de pizzanın üzerine yerleştirin. Hazır olan pizzayı etli pizzanın yanına, fırın tepsisine yerleştirin.

Fırın tepsisini fırının en üst rafına yerleştirip 3 ila 5 dakika kontrollü biçimde 180 derecede pişirin. Pizzaların peynirler eriyene dek pişmeleri yeterlidir.

Pişen pizzaları fırından alıp dilediğiniz büyüklükte dilimleyin. Üzerlerini ıspanak yapraklarıyla süsleyip biraz daha hazırladığınız domatesli sostan gezdirin. Kars gravyeri de rendeleyip servis edin. 

Malzemeler

  • 1 adet esmer lavaş
  • 1 adet beyaz lavaş
  • 1 diş sarımsak
  • 1 ölçü zeytinyağı

Sos için:

  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 adet domates
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam tuz

Etli lavaş pizza için:

  • 1 adet bostan patlıcan
  • 4 dilim füme et
  • 4 dal fesleğen
  • 0.5 adet domates
  • 1 miktar Kars gravyeri
  • 1 miktar Çedar peyniri

Tavuklu/hindili lavaş pizza için:

  • 1 adet füme tavuk
  • 3 dilim füme hindi
  • 1 adet kapya biberi
  • 1 miktar İsli çerkez peyniri
  • 1 miktar çörek otlu sepet peyniri

Süslemek için:

  • 1 avuç ıspanak

Benzer Tarifler