Lavaştan Tatlı Pide

Lavaştan Tatlı Pide
Yayınlandığı program Refika ile Öze Dönüş yayın tarihleri | Cumartesi 27 Nisan saat 02:35 | Cumartesi 27 Nisan saat 12:05 | Cumartesi 27 Nisan saat 19:05

Tarif

1 adet yuvarlak lavaşı fırına da girebilen bir tavanın tabanının ölçüsüne göre tencere kapağı ile yuvarlak olarak kesip tavada 2-3 dakika çıtırdatın. Bu sırada 1 adet Anamur muzunu uzunlamasına dörde kesip küp küp doğrayın. 60 gr kadar tahin helvasını rendeleyin. 35 gr sütlü çikolatayı da küp küp doğrayın. Yarım boğum dil peynirini tel tel ayırın. Helva çikolata ve muzu karıştırın. Küçük lavaşı tavadan alıp sıcak tavaya büyük lavaşı koyun. Ortasına yapıştırması için iki parça dil peyniri koyun ve küçük lavaşı üzerine koyun. Büyük lavaşın kenarlarını elinizle ıslatın ki tek kat olduğu için çabucak yanmasın. Helva, muz ve çikolata karışımını lavaşın üzerine koyup dil peynirlerini de yerleştirin. Tavada toplam 1,5 dakika pişirdikten sonra ızgara modunda çalışan fırının en üst rafına yerleştirip 2-3 dakika helvalar renk alana kadar pişirin. Sıcağı üstündeyken çayınızla birlikte afiyet olması dileğiyle.

Malzemeler

2 yuvarlak lavaş

1,5 Kibrit kutusu kadar, 60 gr, tahin helvası

Yarım kare paket, 35 gr, sütlü çikolata

Yarım boğum, 50 gr, dil peyniri

1 adet Anamur muzu

Benzer Tarifler