Tarif

Buğdayı bir gece önceden ıslatıp haşlayın. Nohuda da aynı işlemi uygulayın.  

Yoğurdu tencereye koyup üzerine 7 su bardağı sıcak su ekleyin.

1 su bardağı normal ısıdaki suyu ayrı bir kaseye döküp içine yumurtayı kırın ve çırpma teliyle çırpın.

Tenceredeki yoğurt ve suyu çırpma teli ile karıştırarak yumurtalı karışımı içine ilave edin ve tuzu da ekleyin. Çorbayı kıvam alana dek yaklaşık 10 dakika sürekli karıştırın.

Çorbanın içine haşlanmış nohudu ve buğdayı ekleyin.

Yer yer karıştırarak çorbayı yüksek ateşte 20 dakika kaynamaya bırakın.

Sos tenceresinin içine tereyağını koyup eritin.

Yağ iyice kızınca içine kuru naneyi ekleyip karıştırın, altını kapatın.

Kaynamakta olan çorbanın içine naneli yağı katıp karıştırın. Çorbanın altını kapatın.

Sıcak servis edin. 

Malzemeler

  • 3 su bardağı yoğurt
  • 8 su bardağı su
  • 1 adet yumurta
  • 3 tutam tuz
  • 1 su bardağı buğday (dövme)
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut

Sos için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı kuru nane

Benzer Tarifler