Leigh-On-Sea Dil Balığı

Leigh-On-Sea Dil Balığı

Tarif

Dev boyutta bir yapışmaz tava her evde bulunmalıdır. Eğer sizde yoksa gidip alın. Yoksa aynı anda iki balığı birden pişiremezsiniz. Ayrıca büyük bir balık spatulanız olmalı. Fileto balığı pişirmek çok basittir ama fazla pişirmemeniz gerekir. Mükemmel şekilde piştiğini nasıl anlarsınız? Basit. Kafasına yakın olan en kalın kısmından bir parça et koparmayı deneyin. Koparabiliyorsanız pişmiştir. Koparamıyorsanız pişmemiştir.

Deniztaraklarına ya da midyelere hafifçe vurun. Açık olanlar varsa onları atın. Güzelce yıkayın ve bir kase soğuk suda bekletin. Geniş bir tavayı orta ateşe koyun. Pastırmayı kibrit çöpü büyüklüğünde doğrayın. Biraz zeytinyağı döktüğünüz tavaya alın. Altın rengi olana kadar kızartın. Biberiyelerin yapraklarını ayırıp tavaya ekleyin. Birkaç dakika daha kavurun. Sonra hepsini delikli bir kaşık yardımıyla tabağa alın. Pastırmadan çıkan yağa küçük bir parça tereyağı ekleyin. Biraz sallayın. Her iki balığı da kızgın tavaya alın. Orta-yüksek ateşte pişecekleri için uzun sürmeyecektir. Kontrol etmeyi unutmayın. Balığı dört dakika boyunca pişirdikten sonra dikkatli bir biçimde balık spatulasıyla çevirin. Biberiye ve pastırmayı tekrar tavaya alın. Karidesleri ve deniz taraklarını da ekleyin. Mutfak havlusuyla ellerinizi koruyarak tavanın üstünü kapakla ya da alüminyum folyoyla sarın. Olabildiğince hava geçirmez olsun. 4 dakika daha pişirin. Deniz taraklarının açılması gerekiyor. Frenk soğanlarını ince ince kıyın. Süre dolduğunda alüminyum folyoyu kaldırın. Bir limonun suyunu sıkın. Frenk soğanlarını üstüne serpin. Büyük bir tutam tuz ve karabiber ilave edin. Tavayı hızlıca ileri geri hareket ettirin. Balıkları sıcak bir servis tabağına ya da iki ayrı tabağa alın. Tavadaki bütün suyu ve deniz ürünlerini de üstüne dökün. Yanında limon dilimleri ve basit bir bezelyeli ıspanaklı salata, tereyağlı kuşkonmaz ya da taze patatesle servis edin.

Malzemeler

  • 125 gram deniz tarağı veya midye
  • 2 dilim çemensiz pastırma
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 2 dal biberiye
  • 50 gram karides
  • 2 adet limon
  • 1 demet Frenk soğanı
  • 2 adet 450 gramlık dil balığı
  • 1 ölçü tereyağı
  • 1 tutam deniz tuzu
  • 1 tutam taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler