İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Levrek Buğulama

Oylama 0/5

Wok tavayı ocağa koyup içine 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağı dökün ve kısık ateşte ısınmaya bırakın.

Kırmızı soğanların kabuklarını soyup ortadan ikiye kesin ve yarım ay şeklinde doğrayıp wok tavanın içine atın.

Pırasaları verevine ince ince doğrayın, çili biberleri de ince ince doğrayıp soğanlara ilave edin ve karıştırın.

Soğanlar yumuşamadan tüm malzemenin üzerine 1 adet limonun kabuğunun yarısını rendenin ince kısmıyla rendeleyin.

Normal domatesleri ve kırmızı çeri domatesleri ortadan ikiye kesin. Sarı çeri domatesleri bütün bırakın.

Asma yapraklarını üst üste dizip rulo şeklinde sarın ve ince ince doğrayıp tavadakilere ilave edin.

½ patatesin kabuklarını soyup ince ince dilimleyin ve kullanmadan önce açılması için suda beklettiğiniz kuru bamya ile beraber tavadakilere ekleyin, tüm malzemeyi karıştırıp beraberce pişirmeyi sürdürün.

3 diş sarımsağın kabuklarını soyup kabaca doğrayın ve tavadakilere ilave edip üzerlerine ortadan ikiye kesilmiş 2 adet normal domatesi rendeleyip karıştırın.

Defne yapraklarını şerit halinde doğrayıp tavadakilere ilave edin. Tüm malzemenin üstünü örtecek kadar içme suyunu da ekledikten sonra, malzemeleri yumuşayana dek pişmeye bırakın.

İspendek levrek filetolarını kesme tahtasına koyup, tahtanın boş kalan kısmına biraz tuz dökün.  Parmak uçlarınızı bu tuza bulayıp filetonun uç kısmından tutun ve bıçak ile ittirir gibi yaparak etini derisinden sıyırarak ayırın.

Derisinden ayrılan levrek filetolarını büyük parçalar halinde kesin. Üzerlerine de biraz tuzdan serpin.

Wok tavadaki sos fokurdayıp içindekiler yumuşayınca koruk ekşisini ilave edin.

Fesleğen yapraklarının yarısını alıp kabaca doğrayın ve elinizde hafifçe ezip sosa ekleyin.

En son sosa tereyağını ekleyip karıştırarak yağı sosun içinde eritin. Böylece sos daha koyu bir kıvam alacaktır. 

2 adet orta boy güveç kabını alıp içlerine sosu yarılarına gelecek kadar paylaştırarak koyun. Sostan sonra levrekleri yerleştirin. Daha önce kullandığınız limondan kalan kabuğu rendenin ince kısmıyla üzerlerine rendeleyin.

1 diş sarımsağın kabuğunu soyup ortadan ikiye kesin ve güveçlere paylaştırın.

Kırmızı ve sarı çeri domatesleri güveçlere paylaştırarak yerleştirin, birer yemek kaşığı kapari de koyun.

Kestane mantarını dilimleyip güveçlere paylaştırdıktan sonra güveçlerin kapağını kapatıp fırın tepsisine koyun ve önceden 200 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirin.

Pişen buğulamayı fırından alıp servis edeceğiniz kaselere aktarın. Üzerlerini geri kalan fesleğen yapraklarıyla, yine elinizde hafifçe ezerek süsleyin. Biraz da limon kabuğu rendeleyip servis edin. 

Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Hazer Amani