İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Leziz Paskalya Cupcake'i

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Hazırlık:

    Cupcake:


    Fırını 180 dereceye ayarlayın. Şam fıstığını doğrayın. Bir kasede, unla kabartma tozunu karıştırın, tuzla karabiber ekleyin. Başka bir kasede yumurtayı, yayık altı suyunu ve ayçiçeği yağını karıştırın. İki karışımı da birleştirin ve blenderde, düşük hızda, yumuşak bir hamur oluşana kadar karıştırın. Hamuru yüksek hızda 10 saniye daha karıştırın. Jambon ve Şam fıstığını ekleyin. Cupcake tepsisine cupcake kalıplarını koyun. Kalıpların dörtte üçünü hamurla doldurun. Cupcake’leri yaklaşık 25 dakika pişirin.
  2. Prev2/3Next

    Beşamel sosu:

    15 gram tereyağını tencerede eritin ve un ekleyin. Karışımı karartmadan, kısık ateşte pişirin. Süt ekleyin ve çırpıcıyla iyice karıştırın. Sosu kaynatın ve sos koyulaşıp pişene kadar karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha pişirin. Beşamel sosunu tuz ve karabiberle tatlandırın, soğumaya bırakın. Kalan tereyağını kabaracak şekilde karıştırın, beşamel sosunu ekleyin ve yumuşak bir krema elde edene kadar en düşük hızda çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  3. Prev3/3Next

    Süsleme:

    Bir tenceredeki tuzlu suyu kaynatın. Kuşkonmazı kökünün yaklaşık 2 santim üstünden kesin ve 1 dakika blanşe edin. Buzlu suda soğumaya bırakın. Cupcake’lere iki kat beşamel sosu sıkın. Cherry domatesleri ikiye bölün. Cupcake’leri kuşkonmazla, cherry domatesle ve bir tutam paprika tozuyla süsleyin.
Oylama 0/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen