Leziz Paskalya Cupcake'i

Leziz Paskalya Cupcake'i
Yayınlandığı Program: Rudolph'un Fırını Yayın tarihleri: Perşembe 14 Kasım saat 01:50 | Perşembe 14 Kasım saat 05:05

Tarif

Hazırlık: 

Cupcake: 

Fırını 180 dereceye ayarlayın. Şam fıstığını doğrayın. Bir kasede, unla kabartma tozunu karıştırın, tuzla karabiber ekleyin. Başka bir kasede yumurtayı, yayık altı suyunu ve ayçiçeği yağını karıştırın. İki karışımı da birleştirin ve blenderde, düşük hızda, yumuşak bir hamur oluşana kadar karıştırın. Hamuru yüksek hızda 10 saniye daha karıştırın. Jambon ve Şam fıstığını ekleyin. Cupcake tepsisine cupcake kalıplarını koyun. Kalıpların dörtte üçünü hamurla doldurun. Cupcake’leri yaklaşık 25 dakika pişirin.

Beşamel Sosu:

15 gram tereyağını tencerede eritin ve un ekleyin. Karışımı karartmadan, kısık ateşte pişirin. Süt ekleyin ve çırpıcıyla iyice karıştırın. Sosu kaynatın ve sos koyulaşıp pişene kadar karıştırmaya devam ederek 5 dakika daha pişirin. Beşamel sosunu tuz ve karabiberle tatlandırın, soğumaya bırakın. Kalan tereyağını kabaracak şekilde karıştırın, beşamel sosunu ekleyin ve yumuşak bir krema elde edene kadar en düşük hızda çırpın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Süsleme:

Bir tenceredeki tuzlu suyu kaynatın. Kuşkonmazı kökünün yaklaşık 2 santim üstünden kesin ve 1 dakika blanşe edin. Buzlu suda soğumaya bırakın. Cupcake’lere iki kat beşamel sosu sıkın. Cherry domatesleri ikiye bölün. Cupcake’leri kuşkonmazla, cherry  domatesle ve bir tutam paprika tozuyla süsleyin.

Malzemeler

Cupcake için:

  • 50 gram Antep fıstığı
  • 300 gram un
  • 9 gram kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 adet yumurta
  • 300 mililitre yayık altı suyu
  • 80 mililitre ayçiçeği yağı
  • 150 gram küp küp doğranmış jambon

Beşamel sosu için:

  • 15 gram tereyağı
  • 15 gram un
  • 250 mililitre süt
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 250 gram tereyağı

Süsleme için:

  • 12 adet yeşil kuşkonmaz
  • 12 adet çeri domates
  • 3 dal su teresi
  • 1 tutam toz paprika

Benzer Tarifler