Tarif

Kaynayan bir su tenceresi üzerine benmari usulü bir karıştırma kabı koyun ve çikolataları bu içine ekleyin. Ardından likörü ekleyin yavaşça çikolatayı eritin. Tek tek erimiş çikolataya yumurta sarılarını ekleyip karıştırın, ve çikolata karışımını buharlı suyun üzerinden alıp kenara koyun. Çırpılmış kremanın içerisine kakao tozunu ekleyin ve karıştırın. Kremayı yavaşça çikolata karışımına ekleyerek karıştırın. Bütün karışımı servis kaselerine alın ve buzdolabında dinlendirin. Portakalları servis için dilimleyin ve üzerine çikolatalı mousse yerleştirip servis edin.

Malzemeler

  • 140 gram bitter çikolata
  • 4 yemek kaşığı grand marnier likör
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 4 yemek kaşığı toz kakao
  • 2 adet portakal
  • 185 mililitre çırpılmış krema

Benzer Tarifler