Tarif

Limon dallarını bıçağınız sap kısmıyla vurarak ezin ve iki parçaya kesin.

Süt ve kremayı tencerenin içerisine doldurun ve kısık ateşe koyun. İçine limon dallarını koyun.

Taze vanilya çubuğunu bıçağınız keskin olmayan tarafıyla hafif düzleştirin ve uzunlamasına kesip içini açın. İçindeki vanilya tohumlarını bıçağın arka tarafıyla sıyırarak çıkartın. Bu tohumları da sütün içerisine ekleyin. Vanilya çubuğunu da sütün içine atın.

Yumurta sarılarını derince bir kaseye kırın.

Tencereye su koyun ve kaynatın. Yumurta sarıları ile dolu kaseyi bu tencereye oturtun ( tencerenin dibinin suya değmemesine özen gösterin) ve çırpmaya başlayın. İçerisine şekeri ekleyin ve çırpın. Yumurta sarılarını ateşten alın.

Süt ve krema karışımı ısınınca altını kapatın ve süzgeç yardımıyla vanilya ve limon dallarını içinden çıkartın.

Yumurtalı karışımı çırpmaya devam ederken sütlü karışımı yavaş yavaş içine ekleyin.

Karışımı dökeceğiniz ısıya dayanıklı kaselerinizi derince bir fırın tepsisine koyun ve kremalı karışımı kaselere paylaştırın.

Fırın tepsisinin içine kapların yarısına gelecek kadar su doldurun. Bu yanmalarını önleyecektir.

Önceden 150 C ye ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Piştikten sonra 30 dk soğumaya bırakın.

Üzerlerine şeker serpiştirin ve pürmüz yardımıyla şekeri yakarak kristalleştirin.

En son üzerlerine lime (misket limonu ) kabuğu rendeleyin ve servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet limon dalı
  • 180 mililitre süt
  • 480 mililitre krema
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 6 adet yumurta sarısı
  • 75 gram toz şeker
  • 1 ölçü su (fırın kabının yarısına gelecek kadar)

Sunum için:

  • 1 miktar toz şeker
  • 1 adet misket limonu

Benzer Tarifler