İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Limon Kreması

Oylama 0/5
Fırınınızı önceden 220 dereceye ısıtın. Büyük bir kasenin içine unu ve tuzu eleyin. Küp küp kestiğiniz tereyağını da parmak uçlarınızla yedirin. Un karışımın ortasında bir havuz oluşturun. Sütle suyu karıştırıp bu havuza dökün. Hamura sürmek için bir miktar sütü ayırın. Malzemeleri hızlıca yoğurarak pürüzsüz bir hamur oluşturun. Hamuru unlanmış bir yüzeye alın. Hafifçe yoğurup 2 santimetre kalınlığında açın. Unlanmış metal bir kalıpla hamurdan yuvarlak parçalar kesin.

Çörekleri 14 dakika boyunca, hafifçe vurduğunuzda içi boşmuş gibi ses çıkarana kadar pişirin. Bir ızgaranın üstünde soğumaya bırakın. Limon kreması, çilek reçeliyle servis edin. Limon kremasını yapmak için limonların kabuğunu rendeleyin ve suyunu sıkın. Bir tencerede limon suyu, limon kabuğu ve şekeri kısık ateşte karıştırarak kaynatın. Mısır nişastasını biraz suyla eritip limonlu karışıma ekleyin ve yaklaşık iki dakika boyunca karıştırarak pişirin. Ocaktan alıp yumurta sarılarını içine karıştırın. Biraz daha pişirin. Küp küp doğranmış soğuk tereyağını limon kremasına karıştırıp soğumaya bırakın.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen