Limon Mersinli Dutch Baby

Limon Mersinli Dutch Baby

Tarif

Yumurta, şeker ve vanilyayı iyice karışana kadar çırpın ve sonra limon mersini, limon kabuğu rendesi ve sütü ekleyin. Azar azar unu ve bir tutam tuzu ekleyin ve karışana kadar çırpın.

Büyük kapaklı bir fırın tenceresinde, tereyağ ve yağı orta ısıda ısıtın. Tereyağ eriyip balonlar çıkarınca harcı ekleyin ve kapağı kapatın. Kömürlerin üstüne yerleştirin ve 20-25 dakika pişirin. Veya geleneksel bir fırın kullanıyorsanız 180° derecede veya şişkin ve altın rengi alana kadar pişirin.

Meyveler ve glasaj şekerini birleştirin. Dutch baby’yi meyveler ve bolca krema ile servis edin.

Malzemeler

  • 3 yumurta
  • ¼ bardak pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özü
  • 1 tatlı kaşığı çekilmiş limon mersini
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi
  • ⅔ bardak süt
  • 1 bardak un
  • 1 tutam tuz
  • 80g tereyağ
  • 2-3 çorba kaşığı bitki yağı
  • 100ml krem şanti, çırpılmış
  • 2 çorba kaşığı glasaj şekeri
  • Çilek veya mevsim meyvesi

Benzer Tarifler