Limon Otlu Sorbe

Limon Otlu Sorbe

Tarif

Su, şeker ve ezilmiş limon otunu tavaya alıp 10 dakika pişirin. Limon otunu çıkarın. Jelatini soğuk suda çözdürün ve ılık karışıma ekleyin. 20 derece olana kadar soğumaya bırakın, olunca limon suyunu ve yoğurdu ekleyin. Karışımı sorbe makinesine dökün ve sorbe olana kadar işleme tabi tutun. Çilekleri ufak parçalara bölün. Kaffir limonu yaprağını ince ince doğrayın, limon suyu ve 30 gram şeker ekleyin. Hepsini karıştırın ve 30 dakika bekleyin. Soslu çilekleri bir kaşık yardımıyla derin bir kaseye alın. Sıcak bir kaşık kullanarak sorbeyi top şeklinde alıp çileklerin üstüne koyun ve Kaffir limonu yaprağıyla süsleyin.

Malzemeler

  • 350 mililitre su
  • 225 gram şeker
  • 150 mililitre yoğurt
  • 30 mililitre limon suyu
  • 1 yarım jelatin yaprağı
  • 3 sap limon otu
  • 120 gram çilek
  • 1 adet Kaffir limonunun yaprağı veya kabuğu
  • 1 adet misket limonu
  • 30 gram şeker

Benzer Tarifler