Limon Soslu Kabak ve Ev Yapımı Noodle

Limon Soslu Kabak ve Ev Yapımı Noodle

Tarif

Noodle’lar için un, tuz ve yumurta sarısını karıştırıp suyu yavaş yavaş ekleyin. Sıkı ve katı bir kıvam alana kadar hamuru yoğurun. İnce bir yaprak hâline gelene kadar oklavayla açın ve keskin bir bıçakla ince şeritler hâlinde kesin. Noodle’ları unladığınız bir tepsiye yerleştirip kurumaya bırakın.

Kabakları peynir bıçağıyla ince dilimler hâlinde dilimleyip zeytinyağına buladıktan sonra altın rengi alıncaya kadar pişirin.

Misket limonunun ve limonun kabuklarını bir kaseye rendeleyip limonları sıkın. Sirke katın. Yağı azar azar ekleyip tuz ve karabiberle tatlandırın. Kabak dilimlerini bu sosta marine edin.

Un, bir tutam tuz ve köri tozunu karıştırıp tavukları bu karışıma bulayın. Unun fazlasını üstünden alın. Bir tavada yağ ısıtıp tavukları kısık ateşte yaklaşık 15 dakika, gevrek ve yumuşak bir hâl alana kadar pişirin.

Bir miktar suya tuz ekleyip kaynatın. Taze noodle’ları 3 dakika kadar haşlayıp süzün.

Noodle’ları tabaklara servis edip soslu kabağı ekleyin. Tavukları çaprazlama keserek kabağın üstüne yerleştirin.

Malzemeler

 

  • 2 adet kabak
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 adet misket limonu
  • 1 adet limon
  • 50 mililitre beyaz şarap sirkesi
  • 150 mililitre meyve aromalı zeytinyağı
  • 100 gram un
  • 2 tatlı kaşığı toz köri
  • 4 parça tavuk göğsü

Hamur için:

  • 500 gram buğday unu
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 100 mililitre su

Benzer Tarifler