Tarif

Kremayı iyice kabarana kadar mikser ile çırpıp kullanana dek buzdolabında bekletin.

Karıştırma kabının içerisine yumurtaları kırıp çırpma teliyle çırpın.

İçerisine limonların kabuğunu rendenin ince tarafıyla rendeleyin.

Şekeri ekleyin ve yumurtayla iyice karışana kadar çırpın.

Kabukları rendelenen limonların suyunu da karışımın içine ekleyip iyice çırpın.

Spatula yardımıyla çırpılmış kremayı karışımın içine ekleyip, kremayla yumurtayı birbirine yedirene kadar karıştırın. Bu işlemi bir çırpma teliyle yapmayın, çırpma teli kremanın havadarlığını kaybetmesine sebep olacaktır.

Krema yumurtayla karışınca içerisine bezeleri elinizle kırarak ilave edin.

3-4 yaprak taze naneyi de elinizle parçalayarak içine ekleyin.

Uzun bir kek kalıbının içerisine kenarlardan taşacak şekilde streç film yayın.

Karışımı kalıbın içerisine yayarak dökün. Karışımın kalıba iyice oturmasını sağlamak için kalıbı birkaç kez düz zemine vurun.

Streç filmin fazla kalan kısımlarıyla dondurmanın üzerini kapatın. Bir kat daha streç film ile üzerini örtün.

Dondurmayı buzlukta 3 saat dondurun. Dilerseniz 1 gece de bekletebilirsiniz.

Kızılcık reçelini sos tavasına koyup üzerine tarçın çubuğundan rendeleyin. Daha sonra çıkartmak üzere karanfilleri de atıp kısık ateşte reçeli ısınmaya bırakın.

Isındıktan sonra reçeli kenarda ılınmaya bırakın.

Donan dondurmayı buzluktan alıp kalıbından çıkartın. Streç filmini de üzerinden soyun.

Bıçak yardımıyla dondurmayı dilimleyin. Bu işlemde zorlanırsanız bıçağı sıcak suya daldırıp çıkartın.

Dondurma dilimlerini servis tabağına aktarın, üzerlerine ılınmış kızılcık reçelinden gezdirin. Taze nane yapraklarıyla süsleyerek servis edin. 

Malzemeler

Dondurma için:

  • 3 adet yumurta
  • 4 adet limon
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 500 mililitre krema
  • 12 adet beze
  • 4 yaprak taze nane

Üzeri için:

  • 200 gram kızılcık reçeli
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 2 adet karanfil
  • 5 yaprak taze nane

Benzer Tarifler