Limonlu Fıstıklı Baklava

Limonlu Fıstıklı Baklava
Yayınlandığı Program: Gordon Ramsay ile Ev Yemekleri Yayın tarihleri: Cuma 22 Kasım saat 18:00 | Cuma 22 Kasım saat 22:25

Tarif

  • Fırını önden 160ºC’ye ısıtın.
  • Fıstık, pudra şekeri ve limon kabuğu rendesini bir kaseye koyun ve karıştırın.
  • İkiye bölünmüş milföy hamurunuzun boyutlarında bir fırın tepsisi seçin. Erimiş tereyağını fırçayla sürün ve üzerine yarım milföy hamurunu yerleştirin. Tereyağı sürün, fıstık karışımından serpiştirin ve aynı şekilde yaprakların 32’sini birden kullanana kadar bu şekilde katmanlamaya devam edin.
  • Keskin bir bıçak kullanarak, katmanlı hamur işini lokma boyutunda karelere kesin. Üzeri altın rengi olana ve gevrekleşene kadar, 30-40 dakika boyunca pişirin.
  • Bu esnada şurubu hazırlayın. Şeker, limon kabuğu rendesi ve suyunu 200 ml suyla küçük bir tencereye koyun ve kaynatın. Karıştırmak şekerin erimesine yardımcı olur. Şurup biraz kıvamlanana kadar 7-10 dakika kaynatın. Soğutmak için kenara alın.
  • Baklava kaynar seviyede sıcak ve hazır olunca, tepsiyi bir çalışma alanına koyun ve şurubu üzerine dökün. Heryere nüfuz ederek, tüm delikleri doldurduğundan emin olun. Yemeden önce en az 12 saat bekletin. Baklava hava geçirmeyen bir kapta bir haftaya kadar dayanabilir.

Malzemeler

  • 300g tuzsuz fıstık, kesilmiş (karıştırıcıda yapmak daha kolay olabilir)
  • 100g pudra şekeri
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 200g tereyağı, eritilmiş
  • 16 yaprak milföy hamuru, ikiye kesilmiş 

Şurup için

  • 200g pudra şekeri
  • 1 limon kabuğu rendesi ve suyu

Benzer Tarifler