Limonlu Mısır Unlu Kek

Limonlu Mısır Unlu Kek
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 25 Kasım saat 16:40 | Perşembe 26 Kasım saat 02:10

Tarif

Fırını önden 160 dereceye ısıtın. 23 cm’lik kelepçeli bir kalıbı yağlayın. Bir kasede süt ve limon suyunu karıştırın. Yaklaşık 5 dakika yoğunlaşana kadar bekletin

Bir mutfak robotunda, ince bir şekilde öğütülene kadar badem, şeker kamışı şekeri ve limon kabuğu rendesini çekin. Karışımı geniş bir kaseye aktarın. Mısır unu, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın. Süt karışımına yağ, yumurta ve badem özütü ekleyin ve birleşene kadar çırpın. Mısır unu karışımına ekleyin ve karıştırın.

Hamuru hazırladığınız kalıba dökün. Kalıbı yarısında çevirerek, kek altın rengi olana ve kürdan temiz çıkana kadar, yaklaşık 55 dakika pişirin. Tel bir ızagara üzerinde kalıbı tamamen soğumaya bırakın. Servis etmeden hemen önce kelepçeleri açın ve pudra şekeri ile süsleyin. (Kek 2 güne kadar oda sıcaklığında üstü kapalı olarak saklanabilir.)

Malzemeler

1 ADET 23 CM’LİK KEK

¾ su bardağı sızma zeytinyağı. Ek olarak kalıp için daha fazlası
½ su bardağı süt
İnce rendelenmiş limon kabuğu ve 1 limon suyu
1 su bardağı ince doğranmış çiğ badem
1 su bardağı doğal şeker kamışı şekeri
1 su bardağı ince sarı mısır unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
½ tatlı kaşığı karbonat
½ tatlı kaşığı iri tuz
3 büyük yumurta, oda sıcaklığında
1 tatlı kaşığı badem özütü
Serpmek için pudra şekeri

Benzer Tarifler