Limonlu Muslu Pasta

Limonlu Muslu Pasta
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 12 Nisan saat 05:02 | Pazartesi 12 Nisan saat 05:30

Tarif

Kek: Fırını önden 175 dereceye ısıtın. İki adet 23 cm’lik yuvarlak kek kalıbını tereyağlayın, pişirme kağıdı serin. Pişirme kağıdını da tereyağlayın, ardından üzerine un serpip fazlalığı dökün. Süt, yumurta ve vanilya çekirdeklerini birlikte çırpın.

Düz karıştırıcı aparatı takılı bir mikser kasesinde, iyice birleşene kadar un, şeker, kabartma tozu ve tuzu düşük hızda çırpın. Yaklaşık 3 dakika, karışım ufalanana kadar yavaş yavaş tereyağı ekleyerek çırpmaya devam edin.

Yavaş yavaş süt karışımının yarısını ekleyin. Mikseri orta hıza yükseltin ve kabarana kadar yaklaşık 2 dakika çırpın. Gerektiğinde kasenin kenarlarını kazıyarak kalan süt karışımının kalan yarısını yavaşça ekleyin. Limon kabuğu rendesini ekleyin. İyice karışana kadar yaklaşık 1 dakika daha çırpın.

Hamuru, küçük bir düz spatula ile kenarlara yayarak hazırlanan kalıplar arasında eşit olarak bölün. Hava kabarcığı kalmaması için kalıpları tezgâhın üzerine vurun. Kalıpları arada döndürerek ve kürdan temiz çıkana ve üstleri altın rengine dönene kadar, yaklaşık 35-40 dakika boyunca pişirin. Kalıpları ızgaraya aktarın. Tamamen soğumaya bırakın. Kekleri kalıplardan çıkarıp, pişirme kağıtlarından ayırın.

Dolgu: Jelatini suyun içine serpin. Yumuşayana kadar yaklaşık 5 dakika bekletin. Küçük, ağır bir tencerede yumurta sarıları, şeker ve limon kabuğu rendesini ve limon suyunu çırpın. Orta-kısık ateşte sürekli çırparak, bir kaşığın arkasını kaplayacak kadar kıvamlı hale gelinceye kadar 8-10 dakika pişirin. Tavayı ocaktan alın. Jelatin tamamen eriyene ve karışım biraz soğuyana kadar sürekli karıştırarak jelatin karışımını ekleyin. Pürüzsüz olana kadar her eklemeden sonra iyice karıştırarak, her seferinde birkaç parça tereyağı ekleyin. Silikon bir spatula kullanarak, ince bir elekten dolguyu bir kaseye akacak şekilde bastırın. Kabuk oluşmasını önlemek için doğrudan yüzeyine bastırarak streç film ile örtün ve en az 2 saat veya gece aşırı katılaşana kadar buzdolabında saklayın. Dolguyu karıştırın ve çırpılmış kremaya hafifçe katlayarak ekleyin. 1 saat buzdolabında bekletin. Kullanmadan önce karıştırın.

Tırtıklı bir bıçak kullanarak, her keki yatay olarak iki eşit katmana bölün. Alt tarafı aşağı gelecek şekilde servis tabağına bir kek katı yerleştirin. 1 su bardağı dolusu dolguyu eşit şekilde üzerine yayın. İşlemi iki kat daha kek ile tekrarlayın. Alt taraf yukarı bakacak şekilde kalan kek katını en üste yerleştirin. Merengi hazırlarken buzdolabında bekletin.

Mereng: Şeker, yumurta beyazı ve tuzu kaynayan su dolu bir tencerenin üzerine (içine değil) yerleştirilmiş ısıya dayanıklı bir mikser kasesinde birleştirin. Şeker eriyene ve karışım dokunulabilecek kadar ılık olana kadar ve parmak uçları arasına sürüldüğünde tamamen pürüzsüz hale gelene kadar, 2 ila 3 dakika çırpın. Çırpma aparatı takılı miksere kaseyi takın. Köpük köpük olana kadar düşük hızda çırpın. Hızı orta-yüksek seviyeye çıkarın ve sert, parlak tepecikler oluşana ve karışım tamamen soğuyana kadar yaklaşık 10 dakika çırpın. Vanilya, mısır nişastası ve sirkeyi ekleyin. Birleşene kadar yaklaşık 1 dakika daha çırpın.

Birleştirme: 1,2 cm kalınlığında merengi kekin üstüne ve yanlarına eşit olarak yayın ve ofset spatula ile düzleştirin. Kalan merengi 2 cm’lik yuvarlak uçlu bir sıkma torbasına aktarın. Ucu kekin üstüne paralel olarak kenardan yaklaşık 2,5 cm uzaklıkta konumlandırın. Merengi eşit miktarda basınç kullanarak kek boyunca ve kekin alt kısmına doğru, diyagonale geçip, sağdan sola doğru hareket ettirerek sıkın. Tamamen kaplamak için keki döndürerek sıkmaya devam edin.

Bir pürmüz kullanarak, alevi merengin üst kenarı boyunca, eşit şekilde kızarana kadar ileri geri hareket ettirin. Servis etmeden hemen önce ahududu ile süsleyin.

Malzemeler

1 ADET 23 CM’LİK PASTA

 

Kek

  • 2 paket (1 su bardağı) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında, yemek kaşığı şeklinde kesilmiş. Kalıplar için daha fazlası
  • 3 su bardağı kek unu (kendi kendine kabarmayan), ek olarak kalıplar için daha fazlası
  • 1 1/4 su bardağı tam yağlı süt
  • 4 büyük yumurta, oda sıcaklığında
  • 1 vanilya çubuğu, çekirdekleri sıyrılmış
  • 1 3/4 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon kabuğu rendesi

 

Dolgu

  • 1 1/2 tatlı kaşığı aromasız jelatin
  • 1 yemek kaşığı soğuk su
  • 6 büyük yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 yemek kaşığı artı 2 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi, artı 3/4 su bardağı taze limon suyu (5-6 limon)
  • 1 paket (1/2 su bardağı) soğuk tuzsuz tereyağı, küçük parçalar halinde kesilmiş
  • 1 su bardağı krema, sert tepecikleri oluşacak şekilde çırpılmış

 

Mereng

  • 3 su bardağı şeker
  • 12 büyük yumurta beyazı, oda sıcaklığında
  • Bir tutam tuz
  • 1 tatlı kaşığı vanilya özütü
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 1 tatlı kaşığı damıtılmış beyaz sirke

 

Birleştirme

  • 2 su bardağı ahududu

Benzer Tarifler