İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Limonlu Tart

Adımlar

  1. Prev1/3Next

    Viyana usulü sert hamur için:

    Unun ortasında bir oyuk açıp karıştırdığınız tereyağı, şeker ve yumurtayı ekleyin. Hamur iyice karışana kadar tuz da ekleyerek iyice yoğurun. Hamuru düzleştirip streç filme sararak buzdolabında 15 dakika dinlendirin.

    Kek kalıbını yağlayıp dibine fırın kağıdı serin. Tezgahın üstüne un serpip, hamuru beş milimetre kalınlığında açın. Hamuru, tepsinin içine yayıp dışarı taşan kısımlarını kesin. Hamuru çatalla delip, buzdolabında dinlendirin.

    Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

    Bir kek kalıbına fırın kağıdı yayın. Şeklini kaybetmemesi için dolgu malzemeleriyle içini doldurduğunuz hamuru 10 dakika fırında pişirin. Ardından fırın kağıdını ve içine doldurduğunuz malzemeleri çıkarın.
  2. Prev2/3Next

    Limonlu krema için:

    Fırını önceden 160 dereceye ısıtın.

    Limonları yıkayıp kabuklarını bir kaseye doğrayın. Limonları ikiye bölüp limon kabuklarının üstüne sularını sıkın. Şeker ve yumurtaları çırpın. Tereyağını ekleyip el blenderiyle karıştırın. Limonları, hamurdan kalıbın içine doldurun. Kahverengileşene dek, 30 dakika fırında pişirin. Kekin üstünü pudra şekeriyle süsleyin.
  3. Prev3/3Next

    Dalgalı çikolata parçaları için:

    Çikolatayı eritip üçte ikisini mermer zemin üstüne dökün. Çikolatayı yayıp spatulayla karıştırarak 28 dereceye kadar soğumasını bekleyin. Ardından, üstüne kalan çikolatayı ekleyin. Çikolatayı şeffaf kağıtla sarıp dişli bir spatulayla kazıyın. Şeffaf kağıdı buruşturup çikolatanın donmasını bekleyin. Ardından, kağıdı çıkarıp dalgalı çikolata parçalarıyla keki süsleyin.
Oylama 5/5
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen