Hazırlanış

Viyana usulü sert hamur için:

Unun ortasında bir oyuk açıp karıştırdığınız tereyağı, şeker ve yumurtayı ekleyin. Hamur iyice karışana kadar tuz da ekleyerek iyice yoğurun. Hamuru düzleştirip streç filme sararak buzdolabında 15 dakika dinlendirin.

Kek kalıbını yağlayıp dibine fırın kağıdı serin. Tezgahın üstüne un serpip, hamuru beş milimetre kalınlığında açın. Hamuru, tepsinin içine yayıp dışarı taşan kısımlarını kesin. Hamuru çatalla delip, buzdolabında dinlendirin.

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

Bir kek kalıbına fırın kağıdı yayın. Şeklini kaybetmemesi için dolgu malzemeleriyle içini doldurduğunuz hamuru 10 dakika fırında pişirin. Ardından fırın kağıdını ve içine doldurduğunuz malzemeleri çıkarın. Limonlu krema için:

Fırını önceden 160 dereceye ısıtın.

Limonları yıkayıp kabuklarını bir kaseye doğrayın. Limonları ikiye bölüp limon kabuklarının üstün

Malzemeler

Viyana usulü sert hamur için:

  • 150 gram un
  • 100 gram tereyağı
  • 50 gram şeker
  • 1 yarım çırpılmış yumurta

Limon kreması için:

  • 100 gram tereyağı
  • 3 adet limon
  • 3 adet yumurta
  • 300 gram şeker

Dalgalı çikolata parçaları için:

  • 150 gram bitter çikolata

Süsleme için:

  • 1 miktar dalgalı çikolata parçaları

Benzer Tarifler