Limonlu Tavuk ve Fırında Pişmiş Patates

Limonlu Tavuk ve Fırında Pişmiş Patates

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
• Patatesler için bir tencere tuzlu su kaynatın. Limonlu marine sosu:
• Limonu yıkayıp kurutun.
• İnce bir rendeyle kabuğunu rendeleyin.
• Suyunu sıkıp süzün.
• Sarımsak ve arpacık soğanını soyup ince ince kıyın.
• Biberiyeyi ince ince doğrayın.
• Zeytinyağıyla karıştırın. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin. Butların marine edilmesi:
• Butları bir fırın tavasına yerleştirin. Marine sosunu ekleyip tavukları yaklaşık 2 saat marine edin. (Daha uzun süre de olabilir.) Mütemadiyen karıştırın. Patatesli but:
• Patatesleri temizleyin.
• Patatesleri 10 dakika haşlayın.
• Patatesleri dörde bölün.
• Soğanları soyup dörde bölün.
• Patatesler ve soğanları marine edilmiş butlarla karıştırıp marinata bulayın.
• Fırın tavasını alüminyum folyoyla sarı fırının ortasına yerleştirin. Patates, soğan ve tavuk butlar

Malzemeler

  • 600 gram tavuk budu (marine edilmemiş)
  • 800 gram patates
  • 2 adet soğan
  • 4 parça hindiba
  • 8 dilim çiğ füme hindi
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Limonlu marine sosu için

  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet arpacık soğanı
  • 1 dal biberiye
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler