Limonlu Tavuk ve Fırında Pişmiş Patates

Limonlu Tavuk ve Fırında Pişmiş Patates

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.
  • Patatesler için bir tencere tuzlu su kaynatın.

Limonlu marine sosu:

  • Limonu yıkayıp kurutun.
  • İnce bir rendeyle kabuğunu rendeleyin.
  • Suyunu sıkıp süzün.
  • Sarımsak ve arpacık soğanını soyup ince ince kıyın.
  • Biberiyeyi ince ince doğrayın.
  • Zeytinyağıyla karıştırın. Tuz ve taze çekilmiş karabiber ekleyin.

Butların marine edilmesi:

  • Butları bir fırın tavasına yerleştirin. Marine sosunu ekleyip tavukları yaklaşık 2 saat marine edin. (Daha uzun süre de olabilir.) Mütemadiyen karıştırın.

 

Patatesli but:

  • Patatesleri temizleyin.
  • Patatesleri 10 dakika haşlayın.
  • Patatesleri dörde bölün.
  • Soğanları soyup dörde bölün.
  • Patatesler ve soğanları marine edilmiş butlarla karıştırıp marinata bulayın.
  • Fırın tavasını alüminyum folyoyla sarı fırının ortasına yerleştirin. Patates, soğan ve tavuk butlarını 15 dakika kadar fırında pişirin.

Bu arada, hindibayı hazırlayın:

  • Hindiba için bir tencere tuzlu su kaynayın.
  • Hindibaları ikiye bölüp 3 dakika kaynar suda pişirin.
  • Soğuk suyun altına tutarak süzgeçten geçirin.
  • Her bir hindibayı bir dilim jambona sarın.
  • Tavayı fırından alın.
  • Alüminyum folyoyu çıkarın.
  • Karıştırın ve hindibayı araya koyun.
  • Tepsiyi tekrar fırına verin ve hindibanın sarıldığı jambon kıtır kıtır olana dek, yaklaşık 10 dakika fırında tutun.

Malzemeler

 

  • 600 gram tavuk budu (marine edilmemiş)
  • 800 gram patates
  • 2 adet soğan
  • 4 parça hindiba
  • 8 dilim çiğ füme hindi
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Limonlu marine sosu için

  • 1 adet limon
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet arpacık soğanı
  • 1 dal biberiye
  • 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler