Limonlu ve Peynirli Pizza

Limonlu ve Peynirli Pizza
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Perşembe 21 Ocak saat 16:45 | Cuma 22 Ocak saat 02:05

Tarif

Hamuru belirtildiği gibi hazırlayın. Gazlı bir fırının zeminine (rafları çıkarın) veya elektrikli bir fırının alt rafına bir pizza taşı yerleştirin. Fırını en az 260 derecede 1 saat önden ısıtın.

Hamurun üzerine limon ve soğan dilimlerini 2,5 cm’lik kenar bırakarak yerleştirin. Peynirleri eşit olarak dağıtın ve biberiye serpin. Biber serpin ve yağ gezdirin.

Fırını ızgara ayarına getirin. Küreğin kenarını taşın kenarı ile hizalayın. Pizzayı hareket ettirmek için yavaşça sarsarak küreği eğin. Pizzanın kenarı taşa değdiğinde, pizzayı taşa aktarmak için küreği hızla geri çekin. (Pizzayı hareket ettirmeyin.) Kabarcıklar çıkana kadar 3-4 dakika pişirin. Izgara fonksiyonunu kapatıp, gevrek ve altın rengi olana kadar 6 ila 8 dakika daha pişirin. (Izgara kullanmıyorsanız, toplamda 10 ila 15 dakika pişirin.) Pizzayı küreği kullanarak fırından çıkarın ve istediğiniz ilave malzemeleri ekleyin. Dilimleyin ve servis edin. Kalan hamur ve soslarla tekrarlayın.

ALTERNATİF
Ayrıca bu pizzanın üstüne sadece traşlanmış 85 gr Piave peyniri de kullanabilirsiniz.


AŞÇININ NOTLARI
Piave, özel mağazalarda bulunan tatlı ve fındık aromalı yıllanmış bir inek sütü peyniridir. Herhangi bir Parmesan peyniri yerine kullanılabilir.

 

Chris Bianco’nun Pizza Hamuru

Mayayı cam ölçü kabında ılık suda eritin ve 5 dakika bekletin. Büyük bir kasede 3 su bardağı un ve tuzu çırpın. Ortasında bir çukur açın ve maya karışımını ekleyin. Pürüzsüz olana kadar karıştırın. 2 su bardağı unu ilave edin. Her seferinde 1 yemek kaşığı olmak üzere un (½ su bardağı kadar) eklemeye devam edin, hamur kaseden ayrılana kadar karıştırmaya devam edin, hala yapışkan olduğundan emin olun.

Hamuru hafifçe unlanmış bir çalışma yüzeyine alın ve hafifçe unlanmış ellerle yoğurun. Bir elinizle kendinize doğru çekip diğer elinizle kendinizden uzağa doğru itin. Hamuru kendi üzerine katlayın (hamuru yüzeyden temizlemeye yardımcı olmak için bir sıyırıcı kullanın). Yoğurması daha kolay olana kadar yaklaşık 10 kez tekrarlayın. Hamur pürüzsüz, elastik ve yumuşak, ancak biraz yapışkan olana kadar, yaklaşık 10 dakika, normal şekilde yoğurmayı bitirin.

Hamuru bir top haline getirin ve hafifçe yağlanmış bir kaseye aktarın. Her tarafının yağlanması için kasede çevirin. Üzerini streç filmle örtün ve ılık bir yerde boyutları ikiye katlanana kadar 3 saat kabarmaya bırakın. Hazır olup olmadığını görmek için parmağınızla bastırdığınızda bir girinti kalmalıdır.

Hamuru unlu yüzeye alın ve 4 parçaya bölün. Toplar haline getirin. Un serpin ve streç filmle kaplayın. Hamurun gevşemesine ve neredeyse iki katına çıkmasına izin vererek 20 ila 30 dakika dinlendirin.

1 hamur topunun üst kenarını iki elinizi koyun, alt kenarının çalışma yüzeyine değmesine izin verin (çalışırken kalan topları soğutun). Bir direksiyon çeviriyormuş gibi ellerinizi dikkatlice kenarların etrafında hareket ettirin ve bir daire oluşturun. Elinizi hamurun üstünde tutun ve ağırlığının 30 cm’lik bir yuvarlak oluşturmasına izin verin. Hamuru hafifçe unlanmış bir pizza küreğine (veya ters çevrilmiş bir fırın tepsisine) aktarın. Parmaklarınızı kullanarak kenarları bastırın. Küreği sarsın, hamur yapışıyorsa kaldırın ve altını daha fazla unlayın.

Malzemeler

  • 1 daire Chris Bianco’nun Pizza Hamuru (tarif aşağıdaki gibidir)
  • 6 çok ince dilim limon, çekirdekleri çıkarılmış
  • 1/4 kırmızı soğan, çok ince dilimlenmiş
  • 55 gr Piave peyniri, traşlanmış
  • 55 gr Fontina peyniri, traşlanmış
  • 1 yemek kaşığı küçük dal taze biberiye
  • Taze kara biber
  • Gezdirmek için sızma zeytinyağı

 

Chris Bianco’nun Pizza Hamuru

  • 2 1/4 tatlı kaşığı aktif kuru maya
  • 2 su bardağı ılık su (46 derece)
  • 5 - 5 1/2 bardak ağartılmamış çok amaçlı un, ayrıca serpmek için daha fazlası, tercihen organik
  • 2 tatlı kaşığı ince deniz tuzu
  • Kalıplar için sızma zeytinyağı

Benzer Tarifler