Limonlu Yaban Mersinli Tart

Limonlu Yaban Mersinli Tart
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Pazartesi 12 Nisan saat 03:40 | Pazartesi 12 Nisan saat 04:05

Tarif

Limon kabuğu şekerlemelerini hazırlayın: Bir sebze soyucu kullanarak limon kabuğunu dikey şeritler halinde soyun. Beyaz kısımları çıkarmak için bir bıçak kullanın. Kabuğu mümkün olduğunca ince şeritler halinde kesin. Orta boy bir tencerede 4 bardak suyu kaynatın. Kabukları ekleyin. 1 dakika ağartın, süzün ve soğuk su altında durulayın. Başka bir orta boy tencerede şeker ve 2 su bardağı suyu karıştırın ve kaynatın. Şeker tamamen eriyene kadar yaklaşık 2 dakika pişirin. Limon kabuğu rendesini ekleyin. Yarı saydam olana kadar, yaklaşık 30 dakika pişirin. Kabukları süzün ve tel bir ızgara üzerinde soğumaya bırakın. Şekeri küçük bir kaseye koyun, kabukları ekleyin ve kaplanmaları için sallayın. Bir çatal yardımıyla fazla şekerin dökülmesi için sallayın. Birkaç hafta boyunca hava geçirmez bir kapta saklayın.

Temiz bir çalışma yüzeyini hafifçe unlayın. Şekerli hamuru 33 cm’lik bir daire olacak şekilde açın ve hamuru 20 cm’lik kelepçeli bir kalıbın tabanına ve 5 cm kenarlarından sarkarak yerleştirin. Bir soyma bıçağıyla etrafındaki fazla hamuru kesin. Katılaşana kadar, yaklaşık 40 dakika dondurun.

Fırını önden 200 dereceye ısıtın. Kalıbı bir fırın tepsisine yerleştirin. Hamuru dikkatlice pişirme kağıdı ile hizalayın, köşelerine ve kenarlarına bastırın ve fasulye, pirinç veya turta ağırlıklarını içine yerleştirin. Yaklaşık 20 dakika pişirin. Kağıdı ve ağırlıkları çıkarın ve hamur açık altın rengi olana kadar, yaklaşık 15 dakika daha pişirmeye devam edin. Soğutmak için tel bir ızgaraya aktarın. Fırın sıcaklığını 190 dereceye düşürün. Turta hamuruna limon kremasını yayın ve köpürene kadar 30-40 dakika fırına geri koyun. Soğutmak için ızgaraya aktarın ve oda sıcaklığında soğumaya bırakın, katılaşana kadar, yaklaşık 6 saat soğutun.

Taze kremayı ve pudra şekerini orta boy bir kasede katı tepecikler oluşana kadar çırpın. Soğutulmuş turta üzerine karışımı yayın.

Yaban mersinlerini küçük bir kaseye koyun. Küçük bir tencerede orta-kısık ateşte 3-4 dakika kayısı reçelini ısıtın. İnce bir elek kullanarak reçeli doğrudan yaban mersinlerinin üzerine süzün. Hepsi reçelle kaplanana kadar yaban mersinlerini sallayın. Yaban mersinlerini turtanın üstüne koyun. 1 yemek kaşığı limon kabuğu şekerlemesi ile süsleyin (geri kalanını başka bir kullanım için ayırın) ve servis edin.

 

Malzemeler

  • 6 limon, iyice temizlenmiş
  • 2 su bardağı şeker
  • İnce şeker, kaplamak için
  • Çok amaçlı un, serpmek için
  • Tartlar için kolay şekerli hamur
  • Limonlu Yaban mersinli tart için limon kreması
  • 1 su bardağı taze krema
  • 2 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 yemek kaşığı yaban mersini, yıkanmış
  • 3 yemek kaşığı kayısı reçeli

Benzer Tarifler