Limonlu Yoğurtlu Cupcake'ler

Limonlu Yoğurtlu Cupcake'ler
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Çarşamba 25 Kasım saat 16:40 | Perşembe 26 Kasım saat 02:10

Tarif

Kapkekleri hazırlayın: Fırını önden 175 dereceye ısıtın. 12 kek kalıbınıza özel kağıtlarını dizin. Bir kasede un, kabartma tozu, karbonat ve tuzu karıştırın. Başka bir kasede, bir mikser ile tereyağı, şeker ve limon kabuğu rendesini orta hızda iyice birleşene kadar, yaklaşık 3 dakika çırpın. Limon suyu, vanilya ve yumurtayı ekleyerek çırpın. İki yoğurt ilavesi ile dönüşümlü olarak üç seferde un karışımını ekleyin ve birleşene kadar çırpın (fazla karıştırmayın).

Hamuru kek kalıplarına eşit olarak bölün. Kalıbı yarısında döndürerek, kekler altın rengi olana ve kürdan temiz çıkana kadar, 18-20 dakika arası pişirin. Kalıbı tel bir ızgaraya aktarın ve kapkeklerin tamamen soğumasını bekleyin.

Kremayı hazırlayın: Bir mutfak robotunda, meyveler pürüzsüz hale gelene kadar şeker ile püre haline getirin. Karışımı mümkün olduğunca fazla sıvı çıkarmak için bastırırak ince bir elekten geçirin ve bir kaseye aktarın.

Başka bir kasede, elektrikli bir mikserle, yaklaşık 2 dakika boyunca, soluk ve kabarık olana kadar orta-yüksek hızda tereyağını çırpın. Karıştırıcı orta hızda çalışırken, her seferinde ½ su bardağı pudra şekeri ekleyin. Her bir eklemeden sonra iyice çırpın. Daha sonra ahududu püresini ekleyin ve çırpın.

Her kekin üzerine kaplama kremasını yaymak için düz bir spatula kullanın. Kaplama sürülmemiş kapkekler hava geçirmez bir kapta, oda sıcaklığında 2 güne kadar saklanabilir. Kaplama kreması 2 güne kadar buzdolabında saklanabilir. Oda sıcaklığına getirin ve kullanmadan önce tekrar pürüzsüz olana kadar düşük seviyede çırpın.

 

Malzemeler

12 ADET

CUPCAKE'LER İÇİN:

1 su bardağı beyaz tam buğday unu
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
¼ tatlı kaşığı karbonat
½ tatlı kaşığı iri tuz
4 yemek kaşığı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
¾ su bardağı doğal şeker kamışı şekeri
1 tatlı kaşığı ince rendelenmiş limon kabuğu rendesi, 2 tatlı kaşığı taze limon suyu
1 tatlı kaşığı vanilya özütü
1 büyük yumurta, oda sıcaklığında
1 su bardağı sade yoğurt

KAPLAMA KREMASI İÇİN:

¾ su bardağı taze ahududu
1 yemek kaşığı doğal şeker kamışı şekeri
1 ½ kalıp (¾ su bardağı) tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında
2 su bardağı pudra şekeri, elenmiş

Benzer Tarifler