İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Lor Peynirli Bezelye Çorbası

Oylama 0/5
Bu yeşillikli çorbayı yapmaya, çorbanın temelini oluşturacak sebzeli suyu hazırlayarak başlayın. Pırasa, soğan, diş sarımsaklar ve doğranmış havucu (soymaya gerek yok) kaynar su koyduğunuz tencerenize atın. Biber taneleri, tuz, birkaç dal biberiye ve iki defne yaprağıyla çeşnilendirin. Tencerenin kapağını kapatın ve 20 dakika boyunca pişirin. 20 dakika sonra elekten geçirerek sebzeyi ve suyu birbirinden ayırın. Sebzeleri bir başka tarifte kullanabilirsiniz, burada sadece suya ihtiyacınız olacak. Bezelyeleri suya ekleyip tekrar ocağa koyun ve 5 dakika boyunca kaynatın.

Bezelyeler pişer pişmez, ocağın altını kapatmadan bezelyeleri sudan alın ve soğuk suyla yıkayın. Bu sayede bezelyeler pişmeye devam etmez ve hoş, yeşil renklerini muhafaza ederler. Şimdi hâlâ ocakta olan aynı suyun içinde 3 dakika boyunca bir soğan ve birkaç nane yaprağı pişirin. 3 dakika sonra, önceden kenara ayırdığınız bezelyeler de dâhil olmak üzere malzemeleri el blenderinden geçirin. İhtiyatlı davranmak için blenderden geçirmeden önce sebze suyundan biraz ayıralım ki çorbanın koyuluğunu kontrol edebilelim. Başka bir deyişle, çorbayı seyreltmek için biraz daha sebze suyu eklemek gerektiğini düşünürseniz ekleyebilirsiniz. Ama aksini yapamazsınız!

Şimdi birkaç dilim domuz pastırmasını kızartıp çorbayı süslemek için bir peynir karışımı yapabilirsiniz. Domuz pastırması dilimlerini çok kızgın, yağsız tavada iyice kızartın. Piştikten sonra kızartma tavasından alın ve fazla yağdan arındırmak için kağıt havluyla kurutun. Bir tabakta çatalla lor peynirini ezin ve limon kabuğu rendesini, doğranmış nane yapraklarını, biraz zeytinyağı ve bir tutam tuz ve biber ekleyin. Tüm malzemeleri iyice karıştırın ve bu karışımdan tek kişilik tabaklara koyduğunuz çorbaya küçük parçalar hâlinde koyun. Üzerini pastırma dilimleriyle süsleyebilirsiniz. İşte size renkli, cazip, daha da önemlisi çok lezzetli bir çorba. Deneyin!
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Program:
Aşçı: Sebastião Castilho