Lor Peynirli Kızarmış Ekmek

Lor Peynirli Kızarmış Ekmek

Tarif

Bu başlangıç yemeğini yapması çok kolaydır ve çok lezzetlidir. Kızartmak için önce ekmeği dilimlemekle başlayın. Dilimlerin sayısı size ve kişi sayısına bağlıdır. Ekmek dilimlerini zeytinyağıyla yağladığınız tepsiye koyun ve zeytinyağının tadını almaları için dilimleri tepside gezdirin. Tepsiyi 180-200 derecedeki fırına verin ve kızarmaları için yaklaşık üç dakika bekleyin.

Ekmekler fırındayken diğer malzemeleri hazırlamaya başlayın. Arpacık soğanlarını ince ince doğrayın ve bir kasede sirke, çok az zeytinyağıyla tuz ve biberi karıştırın. Beyaz kısımları kesip alın ve biberin çekirdeklerini çıkarın, daha sonra küp küp doğrayın. Domatese de aynı işlemi uygulayın (çekirdeklerini de çıkarın) ve arpacık soğanıyla sirke ve zeytinyağı ekleyin. Lor peynirini çatalla ezin, kızartma işlemine başlayana kadar bir kenara ayırın.

Ekmekleri fırından alın ve üstüne biraz arpacık soğanı, biber ve domates karışımı, en son da lor peynirini koyun. Son olarak her bir dilimin üstüne doğranmış nane, kişniş ve maydanoz yapraklarını koyun. İşte size etkileyici ve çabuk bir başlangıç yemeği. Deneyin!

Malzemeler

  • 1 adet kabuklu beyaz ekmek
  • 1 paket koyun sütünden yapılmış lor peyniri
  • 5 adet arpacık soğanı
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet domates
  • 1 çorba kaşığı beyaz sirke
  • 1 tutam maydanoz yaprağı
  • 1 tutam kişniş yaprağı
  • 1 tutam nane yaprağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

Benzer Tarifler