Lüks İtalyan Ekmeği

Lüks İtalyan Ekmeği

Tarif

Fırını önceden 180 dereceye getirin. Fırın kabını yağlayın. Zeytini, enginarı ve ançüezi ince ince dilimleyin. Sarımsağı soyup doğrayın. Unla kabartma tozunu karıştırın. Bir kasede yumurtayla yayık altı suyunu çırpın. Yumurta ve yayık altı suyu karışımını un karışımıyla birleştirin ve üstüne dolcelatte dökün. Fesleğen yapraklarını koparıp doğrayın, yarısını süsleme için ayırın. Fesleğeni, zeytini, enginarı, ançüezi ve sarımsağı karışıma ekleyin. Fırın kabına karışımı dökün, üstüne mozzarella ve çeri domates koyun. Ekmeği kızarana kadar fırında 25 dakika pişirin. Sonra fesleğenle süsleyip üstünde zeytinyağı gezdirin.

Malzemeler

  • 50 gram çekirdeksiz yeşil zeytin
  • 80 gram enginar kalbi
  • 40 gram yağlı ançüez filetosu
  • 2 diş sarımsak
  • 275 gram un
  • 7 gram kabartma tozu
  • 225 mililitre yayık altı suyu
  • 2 adet yumurta
  • 100 gram dolcelatte peyniri
  • 10 dal fesleğen
  • 125 gram mozzarella topu
  • 100 gram çeri domates

Benzer Tarifler