Tarif

180 gram tereyağını eritin. Çubuk vanilyayı ikiye bölüp özünü çıkarın. Vanilyayı tereyağına ekleyip soğumaya bırakın. Yumurta, şeker, esmer şeker ve balı bir kasede karıştırın.

Başka bir kasede kabartma tozunu un ve tuzla karıştırıp yumurtalı karışıma ekleyin. Tereyağını içine döküp, karışımı 20 dakika buzdolabında dinlendirin.

Fırını önceden 180 dereceye ısıtın.

Madlen kalıplarını tereyağıyla yağlayıp içlerine un serpin. Artan unu silkeleyerek dökün. Karışımı, kaşıkla ya da dondurma kaşığıyla, yarısına gelecek şekilde kalıplara doldurun. Madlenleri hafif kahverengileşene dek, 10 dakika fırında pişirin.

Malzemeler

  • 200 gram tereyağı
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 4 adet yumurta
  • 150 gram şeker
  • 20 gram esmer şeker
  • 20 gram bal
  • 5 gram kabartma tozu
  • 2 tutam tuz

Benzer Tarifler