Makarna ve Ton balığı Salatası

Makarna ve Ton balığı Salatası

Tarif

Yumurtaları bir tencereye koyun ve kaynatın. Su kaynadıktan sonra 3 dakika boyunca pişirin. Daha sonra akan su altında soğutun ve kabuklarını soyun.

Paket üzerindeki talimatlara göre makarnayı pişirin. Piştikten sonra suyunu süzün ve yapışmasını engellemek için ½ çorba kaşığı zeytinyağı üzerinde gezdirin. Soğumaya bırakın.

Büyük bir kase içinde rafadan yumurtaları kapari ile ezin. Küp küp doğranmış acı biber, hardal, sirke ve biraz tuz ve biberi ekleyin. Birleştirin ve geri kalan zeytinyağını ekleyin.

Yarı kuru domatesler, zeytin, çeri domates, ton balığı, makarna ve fesleğeni ekleyin ve her şey sosla kaplanana kadar karıştırın. Oda sıcaklığında servis edilmesi en iyisi.

Malzemeler

  • 2 yumurta
  • 2 çorba kaşığı kapari
  • ½ kırmızı acı biber, ince doğranmış
  • 1 bol tatlı kaşığı Dijon hardalı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı şarap sirkesi
  • 2 ½ çorba kaşığı sızma zeytinyağı
  • ⅓ bardak yarı kurutulmuş domates, ikiye kesilmiş
  • 80g yeşil zeytin, kabaca bölünmüş, çekirdekleri çıkarılmış
  • ½ kutu çeri domates, ikiye kesilmiş
  • 425g konserve ton balığı, süzülmüş
  • 2 bardak pişirilmiş ve soğutulmuş deniz kabuğu makarna
  • 1 büyük avuç dolusu fesleğen
  • Tuz ve biber

Benzer Tarifler