İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Maklube

Oylama 0/5

Et suyu (pilavı pişirmek için)

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı çam fıstığı

Hazırlanışı:

Pirinci bir kaseye koyup üzerini aşacak kadar kaynar su ekleyin ve 20 dakika kadar dinlendirin.

Patlıcanları pijama şeklinde soyup diklemesine dört parçaya bölün ve her parçayı üçer dilime kesin.

Patlıcanları kızartmak için tavayı ateşe koyup içine çok derin olmayacak şekilde zeytinyağı ekleyin ve ısıtın.

İyice ısınan yağda patlıcanları çevirerek kızartın. Kızaran patlıcanları peçete serili bir tabağa çıkartıp fazla yağlarının süzülmesini sağlayın.

Ayrı bir tencereyi ateşe koyup ısıtın ve kuşbaşı etleri tencereye yerleştirip çevirerek mühürleyin.

Etler mühürlenince üzerine 2 su bardağı et suyunu ilave edin ve etler yumuşayana kadar kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.

Domatesleri halka şeklinde dilimleyin ve patlıcanları kızarttığınız tavada domatesleri de kızartın. Kızartırken ocağın altını kısın. Aksi takdirde domatesin içindeki su yağın fazla sıçramasına neden olacaktır.

Domateslerin üzerine tuz serpiştirin.

Kızaran domatesleri tabağa alın. Patlıcan kadar yağ çekmediği için süzdürmenize gerek yoktur.

Islanan pirincin suyunu süzgeçten süzün ve pirinçleri akan suyun altında birkaç kez durulayarak nişastasından iyice arındırın.

Domateslerin kızardığı tavayı küçük ocağa alın ve pirinçleri bu yağda güzelce kavurun. Bu aşamada tuzunu ilave edin.

Derince, tabanı dar ağzı geniş bir tencereyi ocağa koyup altını yakın ve haşlanan etleri tencerenin dibine dizin.

Üzerine kızaran domatesleri yerleştirin. Domatesin üzerine patlıcanları dizin. Patlıcanların da üzerine kavrulan pirinçleri yayın ve bastırın.

En son üzerlerini bir parmak aşacak kadar et suyunu da ilave edip kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın. Su kaynayınca ocağı kısık ateşe alın ve pirinçler yumuşayıp suyunu çekinceye kadar yaklaşık 20 dakika pişirin.

Pirinçler suyunu çekince altını kapatın ve üzerine bir bez örtüp 20 dakika kadar pilavı demlendirin.

Pilav demlenince tabağa yerleştirmek için tencerenin üzerine tabanı geniş bir tabak kapatın ve dikkatli ve hızlıca tencereyi ters çevirin. Yavaşça tencereyi tabaktan ayırın.

Ocağa ufak bir tencere koyup içinde tereyağını eritin. Eriyen tereyağında çam fıstıklarını hafif kahverengi oluncaya kadar kavurun.

Tereyağıyla beraber kavrulan çam fıstıklarını maklubenin üzerine gezdirip servis edin. 

Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Maksut Aşkar