Mandalinalı Cascais Tereyağlı Kurabiye

Mandalinalı Cascais Tereyağlı Kurabiye

Tarif

Bu tatlı birçok aroma ve kıvamın bir karışımı: Mandalinanın tazeliği ve ekşiliği, kremalı yoğurt ve Cascais tereyağlı kurabiyelerin tatlılığı ve çıtırlığı... Görünüşe göre elde ettiğimiz sade sonuç oldukça şaşırtıcı.

İşe, mandalinaları sıkıp çıkan suyu yoğurtlarla karıştırarak başlayın. Kabuğun da bir kısmını rendeleyerek biraz ekşilik ve tazelik katın ve yoğurtla karıştırın. Her şeyi iyice karıştırın ve aromaları dengelemek için şekeri ekleyin. Daha tatlı olmasını isterseniz daha az acı krema ve biraz daha şeker koyun. Tarifi yaparken tatmanız ve aromaları dengelemeniz önemlidir.

Yoğurt kreması hazır olduğunda kurabiyeleri kırıp tabağın altını kaplayın. Üstüne biraz mandalina dilimleri koyun ve yoğurtlu kremayla kaplayın. Bu kadar basit. Tatlı hazır ama servis etmeden önce soğuması için buzdolabına koymanız daha iyi olacaktır. En sonunda mandalina dilimi ya da kabuğuyla, veya nane yaprağıyla süsleyebilirsiniz. Hayal gücünüzü kullanın ve tadını çıkarın!

Malzemeler

  • 100 gram Cascais tereyağlı kurabiye
  • 8 adet mandalina
  • 4 küçük paket doğal yoğurt
  • 1 çorba kaşığı pudra şekeri

Benzer Tarifler