İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Mangalda Çıtır Somon Dilimleri ve Cacık

Oylama 0/5
Mangalın tellerini iyice temizleyin ki balığınız yapışmasın. Daha sonra mangalı yakın, kömürler iyice kızmış olsun. Mangalınız küçükse, idare etmesi kolay olsun diye somonları ikiye bölebilirsiniz.

Plastik bir tahtaya somonunuzu, derisi alta gelecek şekilde yerleştirin. Keskin bir bıçakla derisiz kısmında yaklaşık 1 santimetre derinliğinde kesikler açın. Limon kabuklarını ve doğradığınız rezene başlarını veya fesleğeni somonun üstüne serpiştirin, bu tatlandırıcıları açtığınız kesiklerin içine koyun – elinizi korkak alıştırmayın; sahiden içine tıkın! Balığı hafifçe zeytinyağına bulayıp tuz ve biberle çeşnilendirin, deri kısmındakiler akacağı için cömertçe sürebilirsiniz.

Mangal hazır olunca, ızgaranın üstüne somonları, derileri alta gelecek şekilde yerleştirin. Et, aşağıdan yukarı doğru renk almaya başlayacak ve yaklaşık 4 dakika sonra deri, çok güzel, altın kahverengi bir renk almış olacak. Izgara çatalıyla veya ıspatulayla somonu dikkatlice çevirin ve 2-3 dakika daha diğer tarafını pişirin. Pişerken, nazikçe balığın derisini soyun ve mangalın üstüne kızarması için yerleştirin.

Somonunuz yabani somonsa, yağı daha az olacak yani daha kuru bir balık olacaktır. Bu yüzden onu biraz daha az pişirebilir, hatta hafif az pişmiş olarak bırakabilirsiniz – gerçi balığı çok fazla pişiren İngilizler için bu biraz tuhaf kaçabilir. Bu çok iyi bir fikir! Organik yetiştirildiyse iyice pişirin ama lütfen fazla pişirmeyin yoksa çok kuru olur. Somonu mangaldan dikkatlice alın ve hoş bir servis tabağına veya tahtaya yerleştirin. Biraz soğumaya bırakın, sonra deriyi parçalara bölün, mercimekli lavaş gibi.

Salatalığı uzunlamasına ikiye bölün, çekirdeklerini çıkarıp atın, doğrayın ve yoğurtla birlikte bir kasede karıştırın. Limon suyu, doğranmış yarım çili biber ve doğranmış yarım nane veya mercanköşkle tatları dengeleyin. Biraz natürel sızma zeytinyağı gezdirin. Tuz ve biberle dikkatlice çeşnilendirin.

Somonu bir çatal vasıtasıyla 4-6 parçaya bölün. Yanında üstüne kalan doğranmış çili biber ve rezene başları veya fesleğen serptiğiniz cacıkla servis edin. Üstüne biraz zeytinyağı gezdirin ve mutlaka herkesin çıtır bir balık derisi almasını sağlayın.
Çocuklar için:
Evet
Vejetaryenler için:
Hayır