İnternet sitemizde yaşayacağınız deneyimi arttırmak, size özel reklamlar çıkarmak ve ayarlarınızı hatırlamak için ilk ve üçüncü parti çerezlerini kullanıyoruz. Devam ederseniz, çerez kullanımını onaylamış olacaksanız. Daha fazla bilgi için (örneğin çerez kullanımının nasıl kaldırılacağı ile ilgili) çerez politikası sayfamızı inceleyebilirsiniz.

Tamam
advertisement
Gelişmiş aramayı açGelişmiş aramayı gizle

Mansaf

Oylama 0/5
Kuzu budunu parça parça doğrayın. Geniş bir tencerede biraz zeytinyağını kızdırın. Kuzu budunu ve koyun inciğini kavurun. Soğanı ve sarımsağı soyup doğrayın. Doğradığınız soğan ve sarımsağı ete ekleyin. Havucu soyun. Doğrayın. Onu da ekleyin. Sonra tarçın, kakule, kimyon, tuz, karabiber ve unu ekleyip kavurun. Et suyunu ekleyin ve kaynama noktasına getirin. Eti iki saat boyunca yavaş yavaş pişirin. Az miktarda zeytinyağında çam fıstığı ve bademi kavurun ve kağıt havlunun üstüne koyarak yağını çektirin. Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın. Soğanla sarımsağı da biraz zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyin ve bir süre daha kavurun. Tarçın ve tavuk suyunu ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısın, kapağını kapatın ve 20 dakika boyunca pirinç yumuşayana kadar pişirin. Pilavı bir kaseye alın. Sosuyla birlikte eti de üstüne koyun. Yoğurtla üstünü kaplayın. Çam fıstığı ve bademi üstüne serpin. Maydanozu doğrayın. Onu da üstüne serpin. Pideyle birlikte servis edin.
Çocuklar için:
Hayır
Vejetaryenler için:
Hayır
Aşçı: Rudolph van Veen