Mansaf

Mansaf

Tarif

Kuzu budunu parça parça doğrayın. Geniş bir tencerede biraz zeytinyağını kızdırın. Kuzu budunu ve koyun inciğini kavurun. Soğanı ve sarımsağı soyup doğrayın. Doğradığınız soğan ve sarımsağı ete ekleyin. Havucu soyun. Doğrayın. Onu da ekleyin. Sonra tarçın, kakule, kimyon, tuz, karabiber ve unu ekleyip kavurun. Et suyunu ekleyin ve kaynama noktasına getirin. Eti iki saat boyunca yavaş yavaş pişirin. Az miktarda zeytinyağında çam fıstığı ve bademi kavurun ve kağıt havlunun üstüne koyarak yağını çektirin. Soğan ve sarımsağı soyup doğrayın. Soğanla sarımsağı da biraz zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyin ve bir süre daha kavurun. Tarçın ve tavuk suyunu ekleyin. Kaynadıktan sonra altını kısın, kapağını kapatın ve 20 dakika boyunca pirinç yumuşayana kadar pişirin. Pilavı bir kaseye alın. Sosuyla birlikte eti de üstüne koyun. Yoğurtla üstünü kaplayın. Çam fıstığı ve bademi üstüne serpin. Maydanozu doğrayın. Onu da üstüne serpin. Pideyle birlikte servis edin.

Malzemeler

Kuzu budu için:

  • 1 kilogram kuzu budu
  • 3 adet koyun inciği
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 adet havuç
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • 1 tatlı kaşığı kakule
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 litre et suyu
  • 50 gram beyaz badem
  • 50 gram çam fıstığı
  • 200 mililitre yoğurt
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 1 adet pide

Tarçınlı pilav için:

  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 500 gram pirinç
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
  • 750 mililitre tavuk suyu

Benzer Tarifler