Mantar Çorbası

Mantar Çorbası

Tarif

Soğanları soyup ikiye bölün ve ince ince doğrayın. İki yemek kaşığı zeytinyağıyla birlikte büyük bir tencereye koyun. Bulyonu parçalayın. Bir tutam tuz ve karabiber ekleyin. Kekik yapraklarını kıyın. Sarımsak eziciyle iki diş soyulmamış sarımsağı ezin. Kestane mantarlarının saplarını çıkarın. Üst kısımlarını ızgara tavasına yerleştirip pişince diğer yüzünü çevirin. Kestane mantarlarının saplarını ve portobello mantarlarını parçalayarak soğanların olduğu tencereye alın. Pirinci ekleyin ve birkaç dakika pişirin. Bir litre kaynar su ekleyip kapağı kapalı şekilde kaynatın. Ciabatta ekmeğinden verev şekilde dört dilim kesin. Izgara tavasına koyun. Her iki yüzü de kızarınca yarım diş sarımsağı üstüne sürün. Elmayı kibrit çöpü kalınlığında olacak şekilde doğrayın ya da rendeleyin. Kabaca doğranmış maydanoz ve biraz limon suyuyla karıştırın. Kestane mantarlarını kızarmış ekmeklerin üstüne yerleştirin. Stilton peynirini ve cevizleri üstüne ufalayın. Peynir eriyene kadar fırın ızgarasının altına koyun. El blenderi kullanarak çorbayı istediğiniz kıvama gelene kadar çekin. Gerekiyorsa yine çeşnilendirin. Kremayı ve trüf yağını içine ekleyin. Kızarmış ekmeklerin üstüne biraz elma ve maydanoz koyup çorbanın yanında servis edin.

Malzemeler

  • 2 adet soğan
  • 1 ölçü zeytinyağı
  • 1 adet tavuk bulyon
  • 1 yarım demet taze kekik
  • 2 diş sarımsak
  • 4 adet Portobello mantarı
  • 100 gram Basmati pirinci
  • 1 yemek kaşığı az yağlı krema
  • 1 tatlı kaşığı trüf yağı
  • 8 adet kestane mantarı
  • 1 adet Ciabatta ekmeği
  • 1 adet elma
  • 1 yarım demet kıvırcık maydanoz
  • 1 adet limon
  • 50 gram Stilton peyniri
  • 1 avuç ceviz

Benzer Tarifler