Yayınlandığı Program: à la şerife Yayın tarihleri: Cumartesi 24 Temmuz saat 10:55 | Pazar 25 Temmuz saat 11:25

Tarif

Döküm tencerenin altını açın ve zeytinyağı ilave edin.

Soğan ekleyin ve soteleyin. Tuz, karabiber ekleyin.

Dilimlenen pırasaları ekleyin ve karıştırın.

Sonrasında içerisine tereyağ ekleyin.

Eridikten sonra  sığır dili mantarlarını ilave edin. Ardından bolet mantarlarını ilave edin ve karıştırın.

Üzerine tuz, karabiber ekleyin.

Kavurun.

İlk çıtırtı sesleri yükseldiğinde içerisine tavuk suyu ekleyin.

İyice eriyene kadar pişirin. Ardından blenderdan geçirin.

 

Bir parça pırasa köku, maydanoz ve yeşil soğan ince ince doğrayın.

Bakır tava içerisine tereyağ ve zeytinyağı ekleyin.

İçerisine dilimlediğiniz sığır dili mantarlarını ve borazan mantarlarını ekleyerek kavurun.

Sesler yukselince pırasa, yeşil soğan ve maydanozları ekleyin, kavurun.

 

Sunum

 

Çorbayı kaseye alın ve üzerine mantarlı yağ gezdirerek servis edin.

Malzemeler

  • Zeytinyağ
  • Soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pırasa
  • Yeşil soğan
  • Maydanoz
  • TereyağSığır dili mantarı
  • Porçini cinsi bolet mantarı
  • Borazan Mantarları
  • Tavuk suyu

Benzer Tarifler