Tarif
Döküm tencerenin altını açın ve zeytinyağı ilave edin.
Soğan ekleyin ve soteleyin. Tuz, karabiber ekleyin.
Dilimlenen pırasaları ekleyin ve karıştırın.
Sonrasında içerisine tereyağ ekleyin.
Eridikten sonra sığır dili mantarlarını ilave edin. Ardından bolet mantarlarını ilave edin ve karıştırın.
Üzerine tuz, karabiber ekleyin.
Kavurun.
İlk çıtırtı sesleri yükseldiğinde içerisine tavuk suyu ekleyin.
İyice eriyene kadar pişirin. Ardından blenderdan geçirin.
Bir parça pırasa köku, maydanoz ve yeşil soğan ince ince doğrayın.
Bakır tava içerisine tereyağ ve zeytinyağı ekleyin.
İçerisine dilimlediğiniz sığır dili mantarlarını ve borazan mantarlarını ekleyerek kavurun.
Sesler yukselince pırasa, yeşil soğan ve maydanozları ekleyin, kavurun.
Sunum
Çorbayı kaseye alın ve üzerine mantarlı yağ gezdirerek servis edin.
Malzemeler
- Zeytinyağ
- Soğan
- Tuz
- Karabiber
- Pırasa
- Yeşil soğan
- Maydanoz
- TereyağSığır dili mantarı
- Porçini cinsi bolet mantarı
- Borazan Mantarları
- Tavuk suyu