Mantarlı Börek

Mantarlı Börek
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Cumartesi 12 Haziran saat 23:25 | Cumartesi 12 Haziran saat 23:50

Tarif

Çıtır çıtır sarımsak, biberiye eklenmiş porter birası ve soğan soslu

Fırını önden 200ºC'ye ısıtın. Yumurtaları, 150 gr un, bir tutam deniz tuzu, süt ve 2 yemek kaşığı suyu pürüzsüz bir hamur haline getirip kenara koyun.

Mantarları soyun ve kabuklarını atmayın. Mantarların kapakları aşağıya gelecek şekilde büyük bir fırın tepsisine koyun, 1 çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin ve tuz ve karabiber serpin. 30 dakika pişirin.

Bu arada sos için, soğanları soyun ve mantar kabukları ile ince ince dilimleyin, ardından 2 çorba kaşığı yağ ile orta-kısık ateşte bir tavaya koyun. Biberiyenin yarısını ekleyin ve 15 dakika veya ara sıra karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Birayı ve 2 çorba kaşığı kırmızı şarap sirkesini ekleyin ve yarıya kadar azaltın. Sonra kalan unu ekleyin. 700 ml suyu yavaş yavaş ekleyin, düzenli olarak karıştırın ve daha sonra istediğiniz koyuluğa gelene kadar pişirin ve çeşnilendirin. Sarımsakları soyun ve ince ince dilimleyin, kalan biberiyeyi ayıklayın, ardından biraz yağ gezdirin ve ovalayın.

epsiyi fırından çıkarın ve mantarları bir an için bir tabağa koyun. Çabuk ama dikkatli çalışarak, hamuru tepsiye dökün, mantarları ortaya doğru yerleştirin. Ardından yağlanmış sarımsak ve biberiyeyi üzerine serpin. 25 dakika veya kabarıp altın rengi olana kadar fırına geri koyun. Sosla servis edin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

410kcal

18.8g

4.3g

15.5g

45.2g

9.1g

1.3g

3.4g

Malzemeler

  • 4 büyük serbest dolaşan tavuk yumurtası
  • 175 gr un
  • 175ml tam yağlı süt
  • 4 büyük portobello mantarı
  • zeytinyağı
  • 2 soğan
  • 4 dal biberiye
  • 250ml porter birası
  • kırmızı şarap sirkesi
  • 2 diş sarımsak

Benzer Tarifler