Mantarlı Cannelloni

Mantarlı Cannelloni
Yayınlandığı Program: Jamie ile Her Güne Pratik Yemekler Yayın tarihleri: Perşembe 28 Ekim saat 23:55 | Cuma 29 Ekim saat 00:25

Tarif

Tatlı pırasa, soğan ve kremalı çedar peyniri sosu

Fırını önden 180ºC'ye ısıtın. Soğanı ve sarımsağı soyun, ardından bir mutfak robotunda püre haline gelene kadar çekin. 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile orta-yüksek ateşte büyük bir tencereye aktarın. Pırasayı temizleyin, yıkayın, robottan geçirin ve ekleyin. 2 mantarı sonra kullanmak üzere ayırın, kalanını robottan geçirin, tavaya ekleyin ve karıştırın.

Düzenli olarak karıştırarak hepsini 15 dakika pişirin, ardından damak zevkinize göre çeşnilendirin ve ocağı kapatın.

Bu arada sos için 3 yemek kaşığı yağı orta ateşte ayrı bir tavaya dökün. Unu 2 dakika karıştırın, ardından sütü yavaş yavaş ekleyin. 5 dakika veya koyulaşana kadar pişirin, ardından peyniri rendeleyerek ekleyin ve çeşnilendirin.

Sosun üçte birini 25 x 30cm'lik derin bir fırın tepsisine dökün. Dolguyla çalışabileceğiniz kadar soğuduğunda, her bir makarna tüpünün her iki ucunu doldurmak için içine itin ve işiniz bittikçe tepsiye dizin.

Sosun geri kalanını üzerine dökün, ardından ayırdığınız mantarları ince ince dilimleyin ve üstünü süslemek için kullanın. 1 çorba kaşığı yağ gezdirin ve 45 dakika veya altın rengi olana kadar pişirin.

 

ENERJİ

YAĞ

DOYMUŞ YAĞ

PROTEİN

KARBONHİDRAT

ŞEKER

TUZ

LİF

489kcal

22.4g

8g

20.6g

53g

13g

0.7g

3.6g

Malzemeler

  • 2 küçük soğan
  • 2 diş sarımsak
  • zeytinyağı
  • 2 pırasa
  • 750 gr kestane mantarı
  • 75 gr un
  • 1 litre yarım yağlı süt
  • 120 gr çedar peyniri
  • 250g kurutulmuş cannelloni

Benzer Tarifler