Mantarlı Pizza ve Pancar Salatası

Mantarlı Pizza ve Pancar Salatası

Tarif

Hazırlık:

  • Fırını önceden 220 derecede ısıtın.

Hamur:

  • Maya, un ve şekeri çırpın.
  • 250 mililitre sıcak süt ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
  • Hamuru 5 dakika yoğurun.
  • 10 dakika dinlendirin.

Pizza malzemeleri:

  • Soğanı ve sarımsağı soyup doğrayın.
  • Mantarları temizleyip doğrayın.
  • Fesleğen yapraklarını koparıp büyük parçalar hâlinde kesin.
  • Bir tavada bir miktar yağ ısıtın.
  • Soğan ve sarımsağı kavurun.
  • Mantarları ekleyin ve yumuşayana dek yüksek ateşte beş dakika kavurun.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Fesleğenleri katın.
  • Güneşte kurutulmuş domateslerle domates salçasını blenderle püre hâline getirin. Gerekirse su ekleyin.

Pizzanın son rötuşları:

  • Bir fırın tepsisinin tabanına fırın kağıdı koyun.
  • Bir merdane yardımıyla hamuru tepsinin dibine yayın.
  • Hamurun üstünü domates püresiyle kaplayın.
  • Sotelenmiş mantarları en üste yayın.
  • Mantarlı pizzayı fırına verin ve altın sarısı bir renk alana dek, 15 dakika kadar pişirin.

Pancar salatası:

  • Haşlanmış pancarları doğrayın.
  • Pancarları balzamik sirke ve bir miktar zeytinyağıyla karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin.
  • Cevizleri büyük parçalar hâlinde doğrayın.
  • Pancarlarla cevizleri karıştırıp üstüne keçi peyniri serpin.

Malzemeler

 

  • 1 paket kuru maya
  • 350 gram un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 dal taze fesleğen
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 500 gram karışık mantar
  • 100 gram güneşte kurutulmuş
  • yağda saklanmış domates
  • 70 gram domates salçası
  • 400 gram haşlanmış pancar
  • 4 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 miktar sızma zeytinyağı
  • 50 gram ceviz
  • 100 gram roka
  • 200 gram taze keçi peyniri
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber
  • Ek olarak: Fırın kağıdı

Benzer Tarifler