Mantarlı Pizza ve Pancar Salatası

Mantarlı Pizza ve Pancar Salatası

Hazırlanış

Hazırlık:
• Fırını önceden 220 derecede ısıtın. Hamur:
• Maya, un ve şekeri çırpın.
• 250 mililitre sıcak süt ve 1 tatlı kaşığı tuz ekleyin.
• Hamuru 5 dakika yoğurun.
• 10 dakika dinlendirin. Pizza malzemeleri:
• Soğanı ve sarımsağı soyup doğrayın.
• Mantarları temizleyip doğrayın.
• Fesleğen yapraklarını koparıp büyük parçalar hâlinde kesin.
• Bir tavada bir miktar yağ ısıtın.
• Soğan ve sarımsağı kavurun.
• Mantarları ekleyin ve yumuşayana dek yüksek ateşte beş dakika kavurun.
• Tuz ve karabiber ekleyin.
• Fesleğenleri katın.
• Güneşte kurutulmuş domateslerle domates salçasını blenderle püre hâline getirin. Gerekirse su ekleyin. Pizzanın son rötuşları:
• Bir fırın tepsisinin tabanına fırın kağıdı koyun.
• Bir merdane yardımıyla hamuru tepsinin dibine yayın.
• Hamurun üstünü domates püresiyle kaplayın.
• Sotelenmiş mantarlar

Malzemeler

  • 1 paket kuru maya
  • 350 gram un
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 adet soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 4 dal taze fesleğen
  • 1 miktar ayçiçeği yağı
  • 500 gram karışık mantar
  • 100 gram güneşte kurutulmuş
  • yağda saklanmış domates
  • 70 gram domates salçası
  • 400 gram haşlanmış pancar
  • 4 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 1 miktar sızma zeytinyağı
  • 50 gram ceviz
  • 100 gram roka
  • 200 gram taze keçi peyniri
  • 1 miktar tuz
  • 1 miktar taze çekilmiş karabiber

Benzer Tarifler