Tarif

Mantarları, sarımsağı,maydanozu ve kuru domatesleri ince doğrayın ve az yağlı bir tavada soteleyin, kenara alın. Kuşkonmazları soyup bir tavada veya ızgarada pişirin ve beklemeye alın.

Soğanları ince doğrayıp risotto pirinci ile pişirmeye başlayın. Şarabı pirince ekleyip alkol buharlaşana kadar pişirin. Et suyunu kaşık kaşık ekleyerek pirinci yavaşça pişirin. Pirinç hazır olduğunda içerisine mantar sotesini, tereyağını ve rende parmesanı ekleyip kremamsı kıvama gelene kadar karıştırın

Bir servis tabağına alın üzerine ızgara kuşkonmazı ekleyip servis edin.

Malzemeler

  • 200 gram Arboria pirinci
  • 200 gram Shitake mantarı
  • 200 gram istiridye mantarı
  • 10 adet kuru domates
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yarım demet maydanoz
  • 300 gram tereyağı
  • 10 adet taze kuşkonmaz
  • 2 adet soğan
  • 1 litre et suyu
  • 300 gram toz parmesan peyniri
  • 1 su bardağı beyaz şarap

Benzer Tarifler