Tarif

Tavuk suyunu, su ekleyerek ısıtın ve sıcak tutun.

Tereyağını bir tavada eritin. Soğanları ekleyin ve kısık ateşte yumuşayıncaya kadar soteleyin. Ardından doğradığınız mantarları ilave edin, sotelemeye devam edin.

Pirinci karşıma ekleyin ve iyice karıştırın.

Suyu ekleyin ve pirinç ilk suyu çekene kadar bekleyin.Tavuk suyunu ve sıcak suyu yavaş yavaş ilave edin.

Daha sonra suyunu çektiğinden emin olduğunuzda ocaktan alın.

Tuzunu ve karabiberini ilave edin.

Küp tereyağını ve ve peyniri ekleyip karıştırın.

Dolaptan donmuş limonu alın ve üzerine rendeleyip servis edin.

Malzemeler

  • 220 gr tavuk suyu
  • 500 gr su
  • 250 gr beyaz mantar
  • 15 gr ince kıyılmış soğan
  • 120 gr Arboria pirinci
  • 30 gr tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 30 gr sert tulum peyniri
  • 1 adet donmuş limon

Benzer Tarifler