Tarif

Unu düz bir zemine dökün. Ortasına çukur açın. Çukurun içine yumurtayı kırın. Yavaş yavaş karıştırın. İçine tuzu ve suyu ekleyin ve elinizle karıştırmaya devam edin. Hamur kurudukça, kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyip yoğurmaya devam edin. Hamur, kıvamına gelince açmak istediğiniz parçalar büyüklüğünde hamuru bölün. Böldüğünüz parçaları avucunuzda yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları bir bezin içinde 20 dakika dinlendirin. 
Tahtanın üzerini unlayın. Hamur toplarından birini bu tahtaya koyun, üzerine biraz un serptikten sonra merdane yardımıyla incecik açın. Hamuru bıçağınız yardımıyla kareler şeklinde kesin.

Tavaya sıvıyağı koyup ısınmasını bekleyin. Kare hamur parçalarını sıvıyağda çıtırlaşana kadar kızartın. İki yüzü de sararınca havlu peçete serdiğiniz bir kaba çıkartıp yağını süzdürün. Füme somon dilimlerini ortadan ikiye kesin. Yağı süzülmüş mantı karelerini servis tabağına yerleştirin. Ortadan kestiğiniz füme somon dilimlerini mantı karelerinin üzerine koyun. Kapari ve dereotu yaprakları ile süsleyerek servis edin.

Malzemeler

  • 1 paket füme somon
  • 1 kavanoz kapari
  • 1 demet dereotu
  • 1 ölçü sıvı yağ

Mantı hamuru için:

  • 3 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 1 tutam tuz
  • 4 yemek kaşığı su

Benzer Tarifler