Hazırlanış

Marşmelov:

Yumurtayı bir yemek kaşığı şekerle sertleşene dek karıştırın.

Kalan şekerle pancar şurubunu kaynatın. Islak bir kaşıkla glikozu ekleyip şurubu 121 derecede kaynatın.

Şurubu dikkatlice yumurta aklarına ekleyin ve köpük ısınana kadar karıştırın. Jelatini soğuk suda ıslatın. Jelatini suyunu sıkmadan bir tencereye alın, eriyene kadar ısıtın.

Jelatini, yumurta aklarına ekleyip iyice karıştırın.

Derin bir tabağı yağlayın. Şeker ve mısır ununu karıştırıp kasenin tabağın içine serpiştirin. Marşmelov karışımını kaseye döküp üstüne bir kat unlu karışımdan ekleyin.

Marşmelovları oda sıcaklığında yaklaşık 12 saat bekletin. Kenarlarını kesip marşmelovları kalıbından çıkarın. Üstüne yine un karışımı serpiştirip sıcak, ıslak bir bıçakla küp küp kesin.
Küpleri, unlu karışıma atıp bir kasede servis edin. Sıcak çikolata:

400 mililitre sütü kaynatın. <

Malzemeler

Marşmelov için:

  • 120 gram yumurta sarısı
  • 500 gram şeker
  • 150 gram pancar şerbeti
  • 150 gram glikoz
  • 10 adet jelatin yaprağı
  • 1 ölçü yağ
  • 250 gram pudra şekeri
  • 250 gram mısır unu
  • 10 adet nane yaprağı

Kakao için:

  • 500 mililitre süt
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı toz kakao
  • 50 gram bitter çikolata

Benzer Tarifler