Martha’nın Benyeleri

Martha’nın Benyeleri
Yayınlandığı Program: Martha'nın Fırını Yayın tarihleri: Cuma 30 Ekim saat 11:30 | Cuma 30 Ekim saat 16:40

Tarif

Hamur karıştırıcı takılı bir stand mikser kullanarak mayayı, ılık suyu ve toz şekeri karıştırın. Yaklaşık 5 dakika köpük köpük olana kadar bekletin. Ayrı bir kapta un, tuz ve muskatı çırpın. Maya karışımını orta hızda karıştırırken tereyağını ekleyin. Maya-tereyağı karışımına eklemeden önce, daha küçük bir kapta bir çatalla süt ve yumurtayı hafifçe çırpın. Birleştirmek için 1 1/2 su bardağı un karışımını ekleyin, ardından 1 3/4 su bardağı daha un karışımından ekleyin ve iyice birleşene kadar karıştırın. Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın. Kalan 1/4 su bardağı un karışımını ekleyerek, yaklaşık 5 dakika hamur pürüzsüz olana kadar elle yoğurun.

Hamuru hafifçe yağlanmış bir kaseye koyun, streç filmle gevşek bir şekilde örtün ve yaklaşık 1 saat boyut olarak iki katına çıkıncaya kadar ılık, hava akımı olmayan bir noktada bekletin. Hamuru hafifçe unlanmış bir yüzeye alın ve ezin. Hafifçe unlanmış bir oklava kullanarak, hamuru 30 cm’lik bir kare şeklinde açın. Bir pizza kesme bıçağı veya keskin bir bıçak kullanarak hamuru 7 cm’lik kareler halinde kesin. Kareleri un serpilmiş fırın tepsisine aktarın ve streç film ile gevşek bir şekilde örtün. 30 dakika boyunca ılık, hava akımı olmayan bir yerde kabarmaya bırakın.

Bu arada, yağı orta boy bir tencerede veya fritözde kızartma termometresinde 175 dereceyi görene kadar ısıtın. Parti parti çalışarak, yağa birkaç kare koyun ve kızartın. Hamurları delikli bir kepçe ile tamamen altın rengi olana kadar 1-2 dakika sürekli yuvarlayın. Benyeleri süzülmesi için kağıt havlu yaydığınız bir fırın tepsisine aktarın. Pudra şekeri ile kaplayın ve kalan hamur ve daha fazla pudra şekeri ile işlemi tekrarlayın. Sıcak servis edin.

Malzemeler

16 Adet İçin;

1  paket (7 gr) aktif kuru maya

3/4 su bardağı ılık su (yaklaşık 45 derece)

1/4 su bardağı toz şeker

3 1/2 fincan çok amaçlı un, ayrıca yüzey ve fırın tepsisi için daha fazlası

3/4 tatlı kaşığı tuz

1/2 tatlı kaşığı taze rendelenmiş muskat

2 çorba kaşığı tuzsuz tereyağı, oda sıcaklığında

1/2 su bardağı tam yağlı süt

1 büyük yumurta

8 bardak aspir yağı, kase ve kızartma için

Pudra şekeri, kaplamak için

Benzer Tarifler